Real hladko zdolal Celtu, tá si strelila dva vlastné góly. Premiérovo sa presadil Güler

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Real hladko zdolal Celtu, tá si strelila dva vlastné góly. Premiérovo sa presadil Güler
Prvé dva góly Realu Madrid padli po rohových kopoch.
Prvé dva góly Realu Madrid padli po rohových kopoch.Profimedia
Futbalisti Realu Madrid vyhrali v nedeľnom zápase 28. kola španielskej La Ligy nad Celtou Vigo a na čele tabuľky majú pred Gironou opäť sedembodový náskok.

Real Madrid - Celta Vigo 4:0

Real Madrid odohral veľmi dobrý prvý polčas, ale strelil iba jeden gól. Postaral sa oň Vinícius, ktorý najskôr trafil tyč a potom z dorážky prekonal Guaitu. Bol to jeho desiaty ligový gól v tejto sezóne a celkovo štvrtý v posledných troch dueloch v rámci všetkých súťaží, čím len potvrdil svoju ideálnu formu.

Brazílčan od začiatku sezóny 2021/22 vo všetkých súťažiach priamo prispel už na 102 gólov (61+41), čo je najviac spomedzi všetkých hráčov La Ligy. Výborných úvodných 45 minút odohral stredopoliar Camavinga, nakoľko vyslal až päť striel, čo sa mu nikdy nepodarilo ani za celé jedno stretnutie.

Poistka prišla v závere. Po rohovom kope hlavičkoval Rüdiger, lopta sa od brvna odrazila do chrbta Vicenteho Guaitu a týmto spôsobom prešla za čiaru. Celta si kuriózne strelila aj druhý vlastný gól, nakoľko Carlos Dominguez zrazil center Viníciusa za bezmocného gólmana.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform

Svoj prvý gól od letného príchodu z Fenerbahce zaznamenal mladý Arda Güler. Ceballos pri ňom zaznamenal prvú asistenciu v sezóne.

Real Madrid neprehral po sebe už 22 zápasov v La Lige (17-5-0), čo je druhá najdlhšia šnúra od ročníka 2011/12, keď Mourinho ťahal sériu 23 duelov (20-3-0). Biely balet zároveň natiahol šnúru domácich stretnutí v La Lige bez prehry na devätnásť vystúpení (16-3-0).

Los Blancos vyhrali osemnásty z posledných 20 zápasov proti Celte, dvakrát s ňou remizovali. Naposledy prehrali ešte v máji 2014, keď takisto na lavičke sedel Ancelotti, jeho náprotivkom bol Luis Enrique. Vigo vyhralo iba jedno z posledných ôsmich stretnutí (1-2-5). Na 17. priečke je dva body od zóny zostupu.

Celta uspela v tejto sezóne vonku len dvakrát. Na štadióne Santiago Bernábeu uspela naposledy ešte v novembri 2006. Tréner hostí Benítez prehral proti Ancelottimu piaty raz po sebe. Real Madrid si poistil prvé miesto, kde má sedembodový náskok pred druhou Gironou.

Ďalšie výsledky:

Alavés - Rayo Vallecano 1:0

Las Palmas - Athletic Bilbao 0:2

Real Betis - Villarreal 2:3