Real Madrid šetril opory, porazil Getafe. Sociedad remizoval, päť gólov Villarrealu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Real Madrid šetril opory, porazil Getafe. Sociedad remizoval, päť gólov Villarrealu
Aktualizované
Real Sociedad a Girona si body rozdelili.
Real Sociedad a Girona si body rozdelili.Profimedia
Futbalisti Realu Sociedad remizovali v úvodnom sobotnom stretnutí 34. kola španielskej La Ligy proti Girone 2:2. Osasuna na domácej zvládla duel proti Almeríi.

Real Sociedad - Girona 2:2 (2:2)

Góly: 5. Oyarzabal (pen.), 25. Silva - 38. Couto, 45+3. Stuani, ČK: 87. Romeu (Girona)

Domáci mali skvelý štart do stretnutia, pretože Kubo získal pokutový kop a Mikel Oyarzabal ho premenil. Následne Sörloth v samostatnom úniku neuspel, no na rozdiel dvoch gólov zvýšil krásnou strelou David Silva.

Real však stratil dominanciu, prišiel aj o náskok. Bueno ešte hlavičkoval do žrde, ale Yan Couto zatočil loptu ľavačkou pod brvno a Christhian Stuani si ideálne nabehol na center z priameho kopu.

Po zmene strán bolo šancí najskôr menej, potom sa to rozbehlo. Gazzaniga sa blysol pri nebezpečných zakončeniach Silvu, Muňoza i Merina. Striedajúci Fernández trafil brvno. Po červenej karte, ktorú videl Romeu, mohol baskický favorit vyhrať.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore

Osasuna - Almería 3:1 (0:0)

Góly: 46. Budimir, 52. Ezzalzouli, 81. M. Gómez - 90+2. Lazaro

Osasuna si napravila chuť po prehre vo finále Copa del Rey, keď doma porazila Almeríu. V prvom polčase gól nepadol, ale Ante Budimir otvoril skóre už po niekoľkých sekundách toho druhého. Zakrátko sa k nemu pridal aj Abde Ezzalzouli. Zníženie prišlo neskoro. Slovenský záložník hostí Martin Šviderský nebol pre zranenie kolena ani na lavičke.

Hodnotenie hráčov.
Hodnotenie hráčov.Flashscore

Villarreal - Athletic Bilbao 5:1 (2:1)

Góly: 24., 90. Baena, 37., 50. Jackson, 61. Paredes (vl.) - 45+3. Sancet (pen.)

Villarreal ešte živí svoju snahu dostať sa do Ligy majstrov, pretože po výhre a remíze Realu Sociedad má z piateho miesta na štvrté stratu piatich bodov, pričom sa bude hrať ešte o dvanásť.

"Žltá ponorka" si duel proti baskickému Bilbau skontrolovala a strelila až päť gólov. Po zásahoch Baenu s Jacksonom znížil v nadstavenom čase Sancet. Vstup do druhého dejstva mali domáci lepší. Jackson druhým zásahom a vlastný gól Paredesa priniesli rozhodnutie.

Real Madrid - Getafe 1:0 (0:0)

Gól: 70. Asensio

Real Madrid má už len teoretickú šancu získať titul a navyše ho čaká odveta semifinále Ligy majstrov, takže tréner Ancelotti šetril opory na čele s Benzemom, Kroosom či Modričom. Dlho sa nedialo nič zaujímavé pred žiadnou bránkou.

Až v druhom polčase chyboval v rozohrávke Courtois, ale proti strele Iglesiasa dokázal zasiahnuť. Následne "Los Blancos" otvorili skóre. Marco Asensio zakončil z diaľky a tečovaný pokus skončil v sieti.

Striedajúci Vinícius mohol zvýšiť skóre, jeho gól neplatil pre ofsajd. Brankár Soria sa blysol pri hlavičke Asensia z rohu päťky. Real po výhre preskočil druhé Atlético, ale to má zápas k dobru. Rozdiel je dvojbodový. Až jedenásť bodov stráca "biely balet" na prvú Barcelonu, ktorá môže v nedeľu rozhodnúť o titule. Getafe sa nachádza na zostupovom osemnástom mieste.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore
Aktuálna tabuľka La Ligy.
Aktuálna tabuľka La Ligy.Flashscore