Real Madrid zdolal Malorku. Atlético uštedrilo Girone ďalšiu prehru, Barcelona úspešne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Real Madrid zdolal Malorku. Atlético uštedrilo Girone ďalšiu prehru, Barcelona úspešne
Aktualizované
Atlético zvládlo dôležitý zápas veľmi dobre.
Atlético zvládlo dôležitý zápas veľmi dobre.Profimedia
Futbalisti Atlética Madrid vyhrali v zápase 31. kola španielskej La Ligy proti Girone. Real Madrid uspel na pôde Malorky a poistil si prvé miesto tabuľky. Barcelona uspela na pôde Cádizu.

Atlético Madrid - Girona 3:1

Atlético zvládlo dôležitý zápas proti Girone a zo štvrtej priečky stráca na tretí tím tabuľky už iba štyri body. Hrdina domácich je po tomto stretnutí znova Antoine Griezmann, ktorý sa presadil dvakrát a vo všetkých súťažiach má na konte 21 gólov, čo je najviac spomedzi hráčov tímov La Ligy.

Keďže Morata sa na hranicu 20 zásahov dostal už skôr, tak táto dvojica je po Haalandovi (30) a Fodenovi (22) len druhou v TOP 5 európskych ligách, ktorá sa dostala na tieto čísla. Girona prehrala šiesty zápas v tejto sezóne La Ligy, pričom z posledných ôsmich duelov to bol už piaty neúspešný výsledok.

Predtým ťahala sériu pätnástich duelov bez prehry. Veľmi jemnou náplasťou je fakt, že Arťom Dovbyk sa 17. gólom osamostatnil na čele tabuľky strelcov najvyššej španielskej súťaže. Yan Couto zaznamenal ôsmu asistenciu, viac ich má iba Baena.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform

RCD Malorka - Real Madrid 0:1

Slovenskí futbalisti Dominik Greif a Martin Valjent boli iba na lavičke domáceho tímu a do hry nezasiahli. Malorka vyhrala pred týmto zápasom až dva z posledných troch domácich zápasov proti Realu Madrid, pričom v predošlých dvanástich takýchto dueloch uspela len raz, no za kratší koniec ťahala aj tentoraz.

O jediný gól sa postaral defenzívny záložník Aurélien Tchouameni, ktorý poslal krásnu strelu z takmer 25 metrov, tá zapadla do rohu svätyne. Biely balet druhý raz v tejto sezóne za úvodných 45 minút nevystrelil ani raz na bránu, ale rovnako ako proti Barcelone, tak aj teraz nakoniec oslavoval tri body.

Zverenci trénera Ancelottiho natiahli ligovú sériu bez prehry už na 25 zápasov a na čele tabuľky majú šesťbodový náskok. Vonku neprehrali Los Blancos v dvanástich prípadoch v rade, čo je najviac pod vedením talianskeho kouča.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform

Cádiz - Barcelona 0:1

Barcelona vstupovala na pôdu, kde v posledných troch zápasoch uhrala iba štyri z deviatich možných bodov, keďže okrem jednej výhry raz aj remizovala a prehrala. Tentoraz sa však prekvapenie nezrodilo hlavne vďaka tomu, že João Félix sa presadil do siete svojho najobľúbenejšieho súpera. Cádizu strelil šiesty gól v kariére.

Počas aktuálnej ligovej sezóny ich má portugalský útočník sedem a iba jeden potrebuje na to, aby vyrovnal svoj najlepší počin v La Lige. Počas ročníka 2021/22 sa v drese Atlética presadil osemkrát. Blaugranas ostávajú na druhom mieste tabuľky, prvý Real Madrid má o šesť bodov viac. Tretia Girona stráca päť bodov.

Ďalší výsledok:

Rayo Vallecano - Getafe 0:0