Liga majstrov: Enrique výkon Mbappého nekomentoval, odvetu v Barcelone berie ako finále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Odveta v Barcelone bude pre nás ako finále, hlási Enrique. Mbappého výkon kouč nekomentoval

Enrique verí sile svojho kádra.
Enrique verí sile svojho kádra.Reuters
Luis Enrique (53) sa po domácej prehre s Barcelonou vyjadril, že svojmu tímu na ceste k postupu do semifinále Ligy majstrov stále verí. Paríž Saint-Germain bude chcieť v odvete proti španielskemu mužstvu zažiariť a vyradiť ho.

PSG, ktoré stále túži po premiérovom prvenstve z Ligy majstrov, prehrávalo pred vlastnými fanúšikmi po prvom polčase 0:1, no šesť minút po zmene strán už viedlo. Barcelona ale následne neváhala s využitím svojich príležitostí, náskok získala späť a do domácej odvety si z Paríža nesie cenný triumf.

Za muža zápasu bol vyhlásený Raphinha, strelec dvoch zásahov hostí. "Bol veľmi nebezpečný ako svojím pohybom, tak rýchlosťou. Vedel presne, kedy má byť k dispozícii na prevzatie lopty alebo využitie priestoru za parížskou obranou. Jeho druhý gól bol z technického hľadiska obzvlášť výnimočný," vysvetlil udelenie ocenenia panel technických pozorovateľov UEFA.

PSG - Barcelona 2:3

Kouč Enrique na tlačovej konferencii okomentoval neúspech slovami: "Je jasné, že všetky prehry bolia a mrzia, ale verím, že sme odohrali dobrý zápas proti veľmi silnému tímu. Zmeníme len veci, ktoré nefungovali, vždy si musíme vážiť, čo duel takéhoto rangu znamená."

Bývalý lodivod katalánskeho giganta vyjadril pred druhým štvrťfinálovým stretom nádej pre Parížanov: "Do Barcelony ideme s veľkou túžbou. Je to pozitívny pohľad na to, že tam môžeme vyhrať. Bude to pre nás ako finále. Verím svojmu tímu."

Luis Enrique sa odmietol vyjadriť k výkonu Mbappého, kapitán Francúzska bol pozorne sledovaný obranou súpera a na hru domácich nemal až taký veľký vplyv. Španielsky manažér, ktorý v roku 2015 získal s Barcelonou treble, povedal, že jeho káder si zaslúžil vyhrať a že Barca s víťazstvom a výhodou domáceho prostredia nemusí byť favoritom.

"Nikdy nevnímam súpera ako favorita, nech je to ktokoľvek. Naďalej budem veriť, že do Barcelony pôjdeme vyhrať zápas. Opakujem. Tento duel sme mohli vyhrať. Futbal je o malých detailoch a dúfajme, že v druhom súboji nám tieto detaily vyjdú," uzavrel.