Liga majstrov: Xavi je po výhre nad PSG plný hrdosti, súpera vnímal ako favorita

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Som nesmierne hrdý na svoj tím. PSG sme brali ako favorita, vraví Xavi po cennej výhre
Xavi po boku svojho oponenta a priateľa Luisa Enriqueho.
Xavi po boku svojho oponenta a priateľa Luisa Enriqueho.Profimedia
Výhru v stredajšom štvrťfinálovom šlágri Ligy majstrov na ihrisku Paríža Saint-Germain považuje tréner Barcelony Xavi (44) za dôvod na hrdosť. Španielsky veľkoklub pripravil súperovi prvú prehru od novembra a po sérii 27 súťažných zápasov. Jeho náprotivok a bývalý spoluhráč Luis Enrique (53) však uistil, že líder francúzskej ligy dokáže v odvete manko dohnať.

Oba tímy sú úradujúcimi majstrami svojich krajín. Španielsky tréner mužstva PSG v minulosti pôsobil v Barcelone a ako kouč ju doviedol k zatiaľ poslednému triumfu v Lige majstrov v sezóne 2014/15. Tréner katalánskeho giganta Xavi vtedy nastupoval práve pod vedením Enriqueho. Mladší z dvojice bol po prvom súboji starých známych oveľa spokojnejší.

PSG - Barcelona 2:3

"Je to veľká výhra. Som nesmierne hrdý na svoj tím. Ak sa nebudete cítiť hrdí teraz, tak kedy? Brali sme PSG ako favorita na postup a myslím, že ním pravdepodobne stále zostáva. Po skvelom výkone sa nám ale podarilo eliminovať ich prednosti. Najmä v prvom polčase sme na nich veľmi dobre zatlačili,“ povedal Xavi na tlačovej konferencii po zápase.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Opta by Stats Perform

Katalánsky tím sa aj vďaka dvom gólom Brazílčana Raphinhu priblížil k prvému semifinále od roku 2019. "V posledných týždňoch sme na tréningu veľmi tvrdo pracovali. Prísť sem a vrátiť sa domov s náskokom je nesmierne pozitívne. Víťazstvo je dôležité, ale ešte zďaleka nie je hotovo," poukázal hrdina, ktorý si odniesol cenu pre hráča zápasu.

"Bol veľmi nebezpečný ako svojím pohybom, tak rýchlosťou. Vedel presne, kedy má byť k dispozícii na prevzatie lopty alebo využitie priestoru za parížskou obranou. Jeho druhý gól bol z technického hľadiska obzvlášť výnimočný," vysvetlil udelenie ocenenia panel technických pozorovateľov UEFA.

Xavi mal šťastnú ruku, na spomínanú strelu prihral Raphinhovi len minútu po príchode na ihrisko Pedri. "Obaja tréneri milujú útočný futbal, výsledkom bol zápas, ktorý sme videli. V Paríži sme dokázali, že sme jeden z najlepších tímov na svete. Prišli sme vyhrať, čo sa nám podarilo, ale teraz zostáva ťažký druhý duel," uviedol Pedri.

Odveta sa odohrá 16. apríla. Na ťahu je teraz Enrique, ktorý Barcelonu viedol v rokoch 2014 až 2017 a vyhral s ňou deväť trofejí. Ďalších sedem získal počas hráčskej kariéry. "Musíme myslieť na budúci týždeň ako na finále. Máme na čom pracovať a čo zlepšovať, mali sme ale dobré momenty. Nepochybujem, že dokážeme dohnať manko. V Ligue 1 sme napríklad vonku neprehrali. Pripravíme sa a s dôverou vyrazíme do Barcelony," uistil tréner PSG.