Real privítal Frana Garcíu: Som tu, aby som klubu priniesol veľa titulov a radosti

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Real privítal Frana Garcíu: Som tu, aby som klubu priniesol veľa titulov a radosti

Fran García počas tlačovej konferencie pri príležitosti jeho prezentácie s Realom Madrid.
Fran García počas tlačovej konferencie pri príležitosti jeho prezentácie s Realom Madrid.Real Madrid
Po oficiálnom predstavení sa Fran García (23) objavil na tlačovej konferencii v Ciudad Real Madrid, aby sa vyjadril k svojim prvým dojmom z prestupu. Ubezpečil, že sa nevracia len preto, aby konkuroval niektorému spoluhráčovi, ale aby prispel k triumfom mužstva.

Zatiaľ čo okolo pokračovania Ferlanda Mendyho a príchodu Alphonsa Daviesa, ľavého obrancu Bayernu Mníchov, narastajú pochybnosti, Fran García myslí na príležitosť, ktorú má pred sebou. Nechce s nikým v tíme bojovať, ale prispieť svojimi kvalitami v prospech celku. 

Takto sa nový obranca Realu Madrid vyjadroval k otázkam:

Návrat do Realu

Opäť späť: "Je to zdroj hrdosti, keď viem, že všetka tvrdá práca a snaha má svoju odmenu, ktorou je návrat do môjho domova."

Ľavé krídlo s Viniciusom: "Vieme, aký potenciál má. Sme hrdí na to, že s ním môžeme hrať."

Snívanie o comebacku: "Pre mňa je to sen, ktorý si plním od môjho príchodu sem. Som úprimný a povedal som to, keď som prišiel do Raya Vallecano: pracujem a venujem sa tomu telom i dušou, pretože mojím snom je vrátiť sa. Som veľmi šťastný, že som dostal túto príležitosť.

Odhodlanie: V Rayu som si odkrútil službu na tri roky. Ako človek aj ako hráč som veľmi vyrástol, som im za to veľmi vďačný. Ak mám niečo v hlave, idem si za tým. Je to niečo, čo mi tu v Reale Madrid vštepili.

Vplyv Marcela a Roberta Carlosa

Idol medzi obrancami: "Hral som s Marcelom, mám ho veľmi rád, pretože mi pomohol, podal mi ruku, som mu vďačný. Osobitnú náklonnosť mám k Robertovi Carlosovi, prvý rok v Castille som ho mal vedľa seba a to, že som sa od neho mohol učiť, bolo neuveriteľné.

Perspektíva a konkurencia s Mendym: "Som rád, že som tu. Ferland je neuveriteľný hráč a ja sa prichádzam pridať, snažiť sa dať všetko do služieb tímu a robiť veľké veci pre klub.

Čo urobil, keď sa dozvedel, že sa vráti: "Madrid mi dal príležitosť návratu. Ďakujem Vallecanu, že som tam mohol dokončiť sezónu. Bolo to veľmi špeciálne. Keď som zistil, že budem hčáom Realu, zavolal som dvom špeciálnym ľuďom, ktorí sú ako súčasť mojej rodiny."

Rozhovor s Ancelottim

Vďaka trénerskej legende: "Raz mi po domácom zápase zablahoželal k sezóne a povedal mi, že o mesiac sa uvidíme na ihriskách Ciudad Deportiva, ja som mu bol za jeho slová vďačný."

Prvý príchod do Madridu vo veku 14 rokov: "Spomínam na priateľov a rodinu, ale mal som možnosť urobiť veľmi dôležitý krok, ktorým bol príchod do klubu, s ktorým som doma vyrastal. Malo to svoje obete, ale aj výhody."

Ponuka Leverkusenu v januári: "V zimnom prestupovom období bolo rušno, bol o mňa záujem, ale Madrid mal opciu na spätné odkúpenie, a tak to aj dopadlo. Som spokojný."

Carvajal ako príklad

Boj o miesto v základnej zostave: "Nie som tu preto, aby som súperil so spoluhráčom, som tu, aby som kvalitne doplnil tím a ďalej rástol. Návrat je mojím snom, dám tomu všetko, aby sme klubu priniesli veľa titulov a radosti."

Carvajal: "Je zrkadlom pre každého hráča, nielen pre plnohodnotného obrancu, ale aj pre iné pozície. Dúfam, že budem mať rovnakú trajektóriu kariéry. Prichádzam sem, aby som sa zlepšoval a bol dôležitým hráčom. Cesta je pre každého iná."

Málo domácich hráčov: "Nemali by sme spochybňovať rozhodnutia klubu, pretože je jasné, že je najlepší na svete. O akadémiu je veľmi dobre postarané, videl som Castillu, gratulujem im, odráža sa tam práca celej mládežníckej úrovne."