Rozlúčková sezóna sa mení na smútok. Silva si poranil predný skrížený väz

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rozlúčková sezóna sa mení na smútok. Silva si poranil predný skrížený väz

David Silva si vážne poranil koleno.
David Silva si vážne poranil koleno.Profimedia
Futbalový majster sveta David Silva (37) si počas tréningu zrejme roztrhol predný skrížený väz v ľavom kolene. Potvrdil to klub Real Sociedad na základe lekárskych vyšetrení, ktoré skúsený stredopoliar absolvoval. Dvojnásobný majster Európy tak vynechá nadchádzajúcu sezónu, v ktorej sa chcel rozlúčiť s kariérou.

Davida Silvu čaká budúci týždeň konzultácia s odborníkom, ktorý potvrdí rozsah zranenia. Následne sa stanoví dátum operácie a približný čas rekonvalescencie. V minulej sezóne pomohol baskickému klubu k štvrtému miestu v španielskej lige a postupu do Ligy majstrov.

Do klubu prišiel v roku 2020 z Manchestru City, za ktorý hral desať rokov a získal štyri anglické tituly. Predtým pôsobil v španielskej lige aj vo Valencii či Celte Vigo. So španielskou reprezentáciou ovládol majstrovstvá sveta v roku 2010 a majstrovstvá Európy v rokoch 2008 a 2012. Do roku 2018 odohral za národný tím 125 zápasov a strelil 35 gólov.

V uplynulom období predĺžil Silva s Realom Sociedad zmluvu do 30. júna 2024, čo mal byť jeho posledný rok bohatej profesionálnej futbalovej kariéry.