Barcelona prehrala vo Valladolide, Real Sociedad je blízko k Lige majstrov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Barcelona prehrala vo Valladolide, Real Sociedad je blízko k Lige majstrov

Aktualizované
Real Sociedad je veľmi blízko k tomu, aby si zahral Ligu majstrov.
Real Sociedad je veľmi blízko k tomu, aby si zahral Ligu majstrov.Profimedia
Futbalisti Realu Sociedad potvrdili štvrté miesto výhrou v zápase 36. kola španielskej La Ligy proti Almeríi. Už len bod potrebujú, aby mali definitívnu istotu, že si zahrajú v nadchádzajúcom ročníku Ligy majstrov. Majstrovská Barcelona prehrala na pôde Valladolidu.

Celta Vigo - Girona 1:1 (1:0)

Góly: 42. Pérez - 59. Stuani (pen.)

Celtu Vigo poslal do vedenia tečovanou strelou Carles Pérez, ale po zmene strán z pokutového kopu vyrovnal Christhian Stuani. Remíza ostala v platnosti hlavne kvôli tomu, že hostí viackrát podržal brankár Gazzaniga.

Napriek tomu to Girone nevyhovuje, nakoľko ostáva za Bilbaom na ôsmej priečke a stráca na pohárové priečky. Celta je štrnásta so 40 bodmi a aj keď záchranu nemá definitívnu, tak päťbodový náskok nevyzerá vôbec zle.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore

Real Sociedad - Almería 1:0 (1:0)

Góly: 45+4. Kubo, ČK: 34. Suárez (Almería)

Real Sociedad potrebuje už len jeden bod, aby si definitívne zabezpečil účasť v novej sezóne Ligy majstrov a potvrdil teda štvrté miesto. Utorkové stretnutie malo dva kľúčové momenty. Najskôr útočník hostí Luis Suaréz v naozaj nevinom súboji o loptu v strede poľa zasiahol nebezpečne nohy protihráča a videl červenú kartu.

Počas nadstaveného času strelil víťazný gól Takefusa Kubo, ktorý si sprava naviezol loptu do šestnástky a ľavačkou ju poslal dnu. Almería ostáva na pätnástom mieste s 39 bodmi  a záchranu ešte nemá stopercentne istú.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore

Real Valladolid - FC Barcelona 3:1 (2:0)

Góly: 2. Christensen (vl.), 22. Larin (pen.), 73. Plata - 84. Lewandowski

Futbalisti Barcelony majú už istý titul, ale po jeho zabezpečení si prehrali aj druhý zápas. Tentoraz podľahli Valladolidu, ktorému výhra pomohla v boji o záchranu. Poskočil na sedemnástu priečku a má trojbodový náskok pred zónou zostupu.

Stretnutie už v druhej minúte nešťastným vlastným gólom otvoril Andreas Christensen, pričom po premenenom pokutovom kope Cylea Larina viedol outsider 2:0. Zásah Gonazala Platu prakticky rozhodol o víťazovi.

Robert Lewandowski iba korigoval. Poliak s 23 gólmi mieri za cenou Pichichi pre najlepšieho strelca La Ligy. Pred druhým Benzemom má náskok šiestich presných zásahov.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore
Aktuálna tabuľka La Ligy.
Aktuálna tabuľka La Ligy.Flashscore