Víťazstvá Almeríe a Barcelony, Elche sa lúči s elitou. Real padol so Sociedadom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Víťazstvá Almeríe a Barcelony, Elche sa lúči s elitou. Real padol so Sociedadom
Aktualizované
Katalánska radosť po úspešne zvládnutom zápase.
Katalánska radosť po úspešne zvládnutom zápase.Profimedia
Futbalisti Almeríe a Barcelony zvíťazili v 33. kole španielskej La Ligy nad svojimi súpermi z Elche a Osasuny. V zápase dvoch Realov sme videli triumf Sociedadu.

Almería - Elche 2:1 (1:0)

Góly: 22. Léo Baptistao, 52. Adri Embarba - 90. Ponce

Štrnásta Almería získala povinné tri body v zápase s beznádejne posledným Elche, ktoré definitívne opúšťa najvyššiu súťaž po troch sezónach. Domáci kontrolovali dianie celého duelu a po dvoch góloch z oboch polčasov môžu oslavovať. Hostia korigovali výsledok v 90. minúte. Za Almeríu nenastúpil Martin Šviderský pre zranenie kolena.

FC Barcelona - Osasuna 1:0 (0:0)

Gól: 85. Jordi Alba

Barcelona chcela urobiť ďalší veľký krok k titulu, ktorý jej podľa mnohých už patrí. Nemala to však isté a preto potrebovala ďalšie body. Úvodné minúty sa podľa očakávaní vydarili podľa katalánskych nôt, Barcelona kombinovala a dominovala, no na šancu sme čakali pomerne dlho.

Brankár Fernández sa prvýkrát zapotil v 25. minúte. Vtedy sa do jeho šestnástky rútil obranca Alejandro Baldé a vymyslel spätnú prihrávku cez celú šírku pokutového územia. Pri vzdialenejšej žrdi si všimol nabiehajúceho Pedriho, ktorý sa snažil loptu tečovať, ale nedokázal ju dostať medzi tri žrde. Nasledujúca situácia výrazne ovplyvnila hru, keďže Pedri sa hnal za dlhou loptou za obranu a v rozhodujúcom momente ho stiahol posledný hráč Osasuny Herrando. Rozhodca s ním samozrejme nemal zľutovanie a ukázal mu červenú kartu.

Záver polčasu poznačila hlavička Arauja po rohovom kope Raphinhu, ale mladý obranca mieril vedľa. Hneď po zmene strán Xaviho zverenci zvýšili tempo a v tretej minúte druhého polčasu sa k zaujímavému zakončeniu dostal Fati. De Jong potom z voľného kopu vystrelil do náručia brankára Fernándeza. 

"Barca" sa v závere začala v zakončení veľmi trápiť a nedokázala nájsť svoju zvyčajnú presnosť. Osasuna prvýkrát pohrozila v 66. minúte, keď Barja dorážal po tom, čo lopta vypadla brankárovi Ter Stegenovi z náručia. O chvíľu na to sa síce presadil Robert Lewandowski, ale jeho strela nebola uznaná pre predchádzajúci ofsajd Ferrana Torresa.

Keď sa už zdalo, že je to s domácimi vážne, zachránil ich netradičný strelec. Centrovanú loptu posunul De Jong na Jordiho Albu na hranici šestnástky a nikým nekrytý obranca so šťastím skóroval.

Hodnotenie hráčov.
Hodnotenie hráčov.Flashscore

Real Sociedad - Real Madrid 2:0 (0:0)

Góly: 47. Kubo, 85. Barrenetxea

ČK: 61. Carvajal

Ďalšie zaváhanie giganta z Madridu neveští pred semifinále Ligy majstrov nič dobré. Sociedad prežil mimoriadne aktívny vstup do zápasu a v prvom polčase pravidelne ohrozoval bránu hostí, presadil sa však až po zmene strán. Militao zle vracal prihrávku Courtoisovi, čo využil Takefusa Kubo, ktorý skóroval do prázdnej brány.

Nádeje "Merengues" oslabil po hodine hry Dani Carvajal, ktorý videl druhú žltú kartu a musel sa porúčať z ihriska. Definitívne K.O. zasadil favoritovi Barrenetxea päť minút pred koncom riadneho hracieho času.