Špekulácie o odchode z Barcelony? Pre mňa je to jasné, vraví Lewandowski

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Špekulácie o odchode z Barcelony? Pre mňa je to jasné, vraví Lewandowski

Lewandowski by mal ostať v službách Barcelony.
Lewandowski by mal ostať v službách Barcelony.Reuters
Útočník Barcelony Robert Lewandowski (35) naznačil, že v katalánskom klube zostane aj v budúcej sezóne. Poľský kanonier vyjadril nádej, že prispeje k ambíciám tímu získať trofeje v La Lige i Európe.

Lewandowski sa stal ofenzívnou posilou Barcelony v roku 2022, keď prišiel z mníchovského Bayernu za približne 43 miliónov eur. So španielskym gigantom podpísal zmluvu, ktorá vyprší v júni 2026. Od príchodu pomohol mužstvu získať ligový titul aj domáci Superpohár.

Poliak ukončil debutovú sezónu s 23 gólmi ako najlepší strelec La Ligy a v aktuálnom ročníku, v ktorom Katalánci žiadnu trofej nezískali, zaknihoval 18 presných zásahov. Nejasnosti ohľadom jeho budúcnosti narástli, odkedy manažér Xavi pôvodne v januári oznámil odchod, z čoho však v apríli vzišlo. Potom sa však objavili informácie, že tréner v klube možno naozaj skončí.

"Pre mňa je to jasné. Chcem s Barcelonou vyhrať veľa titulov a som si istý, že v budúcej sezóne budeme ešte silnejší a vyhráme tituly," povedal Lewandowski pre Mundo Deportivo, keď sa ho pýtali na fámy o možnom odchode.

"Vždy chcem to najlepšie, nielen pre seba, ale aj pre svojich spoluhráčov. Som si istý, že tento tím bude v budúcej sezóne vyhrávať tituly, pretože vidím, čo robíme každý deň. Pre mňa je to dôležité, pretože toto je klub, ktorý mi leží v srdci, chcem preň veľa odovzdať," dodal vychýrený útočník.

Xavi už skôr povedal: "Robertovu prítomnosť v tíme si veľmi vážime a o jeho budúcnosti sa rozhodne na konci sezóny." Barcelona obsadí v La Lige druhú priečku, aktuálne je 12 bodov za istým majstrom z Realu. V nedeľu sa v poslednom zápase sezóny stretne so Sevillou.

Barcelona je vicemajstrom La Ligy.
Barcelona je vicemajstrom La Ligy.Flashscore