Zo zotrvania náhly koniec. Xavi sa lúči s Barcelonou, Katalánci už našli nástupcu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zo zotrvania náhly koniec. Xavi sa lúči s Barcelonou, Katalánci už našli nástupcu

Aktualizované
Xavi bol prepustený z Barcelony.
Xavi bol prepustený z Barcelony.Profimedia
Šok z jasného neba. Aj tak by sa dala nazvať správa, ktorá otriasla v piatok popoludní Katalánskom. Xavi Hernández (44) nakoniec na lavičke Blaugranas pokračovať nebude.

Hoci posledné správy naznačovali, že Xavi by mohol v Barcelone pokračovať aj v budúcej sezóne, napriek tomu, že pôvodne ohlásil svoj odchod už v priebehu aktuálneho ročníka, vedenie katalánskeho klubu vo štvrtok prijalo konečné rozhodnutie a zbavilo ho funkcie.

Klub v oficiálnom vyhlásení uviedol: "FC Barcelona sa chce poďakovať Xavimu za jeho prácu trénera, ako aj za jeho nenapodobiteľnú kariéru hráča či kapitána tímu a želá mu do budúcnosti veľa úspechov."

Xavi naposledy povedie mužstvo v nedeľňajšom záverečnom ligovom strete na pôde Sevilly. V oficiálnom stanovisku sa dodáva, že klub "v najbližších dňoch oznámi novú štruktúru prvého tímu."

Bývalý lodivod Nemecka či mníchovského Bayernu Hansi Flick sa stal hlavným favoritom na nahradenie niekdajšieho legendárneho stredopoliara Barcelony. Ako informuje novinár Fabrizio Romano, k podpisu ročného kontraktu s možnou ročnou opciou chýbajú v prípade 59-ročného skúseného trénera posledné detaily.

Predchádzajúci kormidelník, ktorý bol Nemec, viedol Barcelonu v rokoch 1981 až 1983 Udo Lattek. Pred ním stál na lavičke katalánskeho celku v sezóne 75/76 Hannes Weisweiler.