Stačí jedna remíza a hovorí sa o kríze. Real proti Celte zmietol pochybnosti zo stola

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Stačí jedna remíza a hovorí sa o kríze. Real proti Celte zmietol pochybnosti zo stola
Vinícius má v ostatných týždňoch gólovú formu.
Vinícius má v ostatných týždňoch gólovú formu.TASR
Futbalisti Realu Madrid si štyri dni po rozpačitom výkone v osemfinálovej odvete Ligy majstrov proti Lipsku (1:1) udobrili fanúšikov. V 28. kole najvyššej španielskej súťaže zdolali na Santiago Bernabéu Celtu Vigo 4:0. Na čele tabuľky majú sedembodový náskok pred druhou Gironou. Tretia Barcelona stráca na lídra ešte o bod viac.

Real Madrid - Celta Vigo 4:0

Skóre otvoril v 21. minúte po dorážke Vinicius Junior. Brazílsky kanonier vsietil v uplynulých štyroch zápasoch tri góly. Realu v záverečnej štvrťhodine pomohli dva vlastné zásahy Celty.

V 78. minúte si brankár hostí Vicente Guaita vrazil do siete hlavičku Antonia Rüdigera. V 88. minúte si po chybe Guaitu dal vlastenca Carlos Domínguez. V nadstavenom čase pridal štvrtú poistku bieleho baletu talentovaný Arda Güler.

"K zápasu so Celtou sme pristúpili oveľa lepšie ako k tomu s Lipskom, po ktorom sa z tribún ozýval piskot. V našej hre bola vidieť vyššia intenzita, o výsledku sme mohli rozhodnúť už skôr. Sme v rozhodujúcej fáze sezóny a je dôležité, aby sme v každom stretnutí boli maximálne koncentrovaní a motivovaní. Stačí jedna remíza a už sa v kuloároch začína hovoriť, že Real je v kríze," uviedol tréner Carlo Ancelotti.

Štatistika stretnutia.
Štatistika stretnutia.Flashscore

Talianskeho kouča potešili výkony Viníciusa Juniora i Gülera. "Vini to ma náročné, v každom zápase ho súperi okopávajú. Napriek tomu sa dokáže strelecky presadiť a dáva dôležité góly, čo potvrdil proti Lipsku i Celte. Arda bol dlho zranený, no ukazuje, že je v ňom veľký potenciál. Má všetky predpoklady na to, aby bol raz hviezdou tohto klubu."

Špeciálny náboj mal duel pre kormidelníka Celty Rafu Beniteza, ktorý v minulosti viedol biely balet. Galícijský tím dlho držal prijateľný výsledok, no v závere doplatil na chyby.

"Nastúpili sme proti najlepšiemu mužstvu v La Lige. Do 79. minúty som veril, že by sme na pôde Realu mohli niečo uhrať, no potom prišiel nešťastný vlastný gól po rohovom kope súpera, ktorý nás zrazil na kolená," zdôraznil Benitez, ktorého Celta je na 17. mieste dva body od pásma zostupu.