Talentovaný Roque opúšťa Brazíliu, k Barcelone sa pripojí už počas januára

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Talentovaný Roque opúšťa Brazíliu, k Barcelone sa pripojí už počas januára

Vitor Roque bude hrať od januára za Barcelonu.
Vitor Roque bude hrať od januára za Barcelonu.Profimedia
Mladý brazílsky útočník Vitor Roque (18) sa k Barcelone pripojí už počas januára. Potvrdil to jeho súčasný zamestnávateľ Athletico Paranaense.

"Blaugranas" sa po zranení Gaviho rozhodli urýchliť príchod talentovaného futbalistu, ktorý sa mal pripojiť k tímu pôvodne počas leta 2024: "Zápas proti Santosu bude posledným domácim pre Vitora Roqueho za náš klub pred jeho odchodom do Európy," píše Paranaense na sociálnych sieťach.

Pôvodne, keď Barcelona v lete uzavrela prestup, sa plánovalo, že sa Roque presunie k španielskemu klubu na začiatku sezóny 2024/25. Stále však existovala možnosť, že ak to povolia finančné pravidlá La Ligy, môže sa v mužstve trénera Xaviho objaviť skôr.

Gaviho zranenie a možnosť využiť 80 % z jeho platu na podpis nového hráča tento proces urýchlili a Vitor Roque napokon odohrá druhú polovicu sezóny za "Barcu". Jeho príchod do metropoly Katalánska by mohol byť stanovený na koniec kalendárneho roka, hneď po vianočných sviatkoch, aby sa mohol čo najskôr aklimatizovať a debutovať.