Udalosti La Ligy: Barcelonu remíza mrzieť nemusí, Valencia ostáva v pásme zostupu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti La Ligy: Barcelonu remíza mrzieť nemusí, Valencia ostáva v pásme zostupu

Valencia sa naďalej trápi.
Valencia sa naďalej trápi.Profimedia
Udalosťou víkendu z pohľadu tabuľkového čela La Ligy bola bezgólová remíza "Blaugranas" v Getafe - výsledok, ktorý zrejme nebude mať žiadne následky, pretože odstup od Realu Madrid je stále veľmi veľký.

Barcelona vybehla na pôdu súpera nesprávnou nohou. Tréner Xavi hovoril o stave ihriska, ktorého povrch bol menej rýchly, ako by si lodivod želal. Nebol to však jediný spomenutý faktor, keďže poukázal aj na prítomnosť slnka. Zápas sa začal o 15:15 tamojšieho času, Katalánci sú zvyknutí hrať v neskorších hodinách. Z toho či onoho dôvodu obrana opäť podala oveľa lepší výkon ako útok. Robert Lewandowski zaznamenal v posledných deviatich zápasoch iba dva góly.

Tím okolo poľského kanoniera ale nemusí trápiť víťazstvo Realu Madrid, ktorý aj s rotáciami zvládol komplikovaný zápas proti zachraňujúcemu sa Cádizu. Na ľavom krídle tentoraz zažiaril Rodrygo Goes, keďže Vinícius Júnior sa šetril na odvetu štvrťfinále Ligy majstrov proti Chelsea. Streleckými spasiteľmi "bieleho baletu" sa stali Nacho Fernández a Marco Asensio, keď počas záverečnej fázy duelu dokázali prekonať Davida Gila v priebehu štyroch minút.

Napriek výsledkom ostatných ligových súbojov sa zdá, že preteky o titul stratili zaujímavosť a vzrušenie. Hlavná pozornosť sa sústredí na pásmo zostupu, práve tam sa nachádza Valencia, ktorá bola pred dvoma desaťročiami majstrom a v roku 2020 putovala aj do Európy. "Los che" boli veľmi nahnevaní na rozhodcov za niekoľko sporných zákrokov, ktoré podmienili konečný výsledok v prospech Sevilly. Na štadióne Mestalla skórovali Badé a Suso.

HRÁČ KOLA

Hoci kandidátov je viacero vrátane Antoina Griezmanna či Selima Amallaha, pomyselný titul "MVP" patrí Iñakimu Williamsovi. Athletic Club hostil Real Sociedad v baskickom derby, ktoré bolo z hľadiska ligovej tabuľky zásadné, keďže "červeno-bieli" sa snažia dostať na šiestu priečku a ich oponent sa usiluje o zotrvanie v zóne postupu do Ligy majstrov. Ghanský útočník sa na San Mamés postaral o oba presné zásahy stretnutia, ktorými svojmu tímu zabezpečil cenný skalp.

NAJKRAJŠÍ GÓL

Isi Palazón a Moi Gómez strelili v úvodnom zápase 29. hracieho dňa dva brilantné góly, ale zďaleka to neboli jediné parádne kúsky víkendu. Flashshcore považuje za najkrajší zásah víťazný gól marockého obrancu Jawada El Yamiqa v dueli Villarealu s Valladolidom. Hráč hostí sa blysol sólom od polovice ihriska, kľučkou na protihráča a gólmana Reinu prekonal s pokojom skúseného zakončovateľa.