Udalosti La Ligy: Barcelona kráča neohrozene a s dvanásťbodovým náskokom za titulom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Udalosti La Ligy: Barcelona kráča neohrozene a s dvanásťbodovým náskokom za titulom
Barcelona prakticky oslavuje titul.
Barcelona prakticky oslavuje titul.LLUIS GENE / AFP
Zverenci trénera Xaviho (43) zvíťazili v nedeľňajšom El Clásicu nad úhlavným rivalom Realom Madrid a o majstrovský primát v najvyššej španielskej súťaži ich môže pripraviť už len zázrak.

Išlo o vyrovnaný duel, hoci väčšina šancí padala na jednej strane. Real Madrid sa ujal vedenia vďaka strele Viníciusa Júniora a hlavičkovom teči do vlastnej siete Ronalda Araúja. V závere polčasu vyrovnal Sergi Roberto a o všetkom rozhodol stredopoliar Franck Kessié, ktorý v závere súboja spečatil obrat (2:1). Bývalý hráč Milána sa stal nečakaným hrdinom. "Blaugranas" neprehrali pod vedením Xaviho tretie El Clásico v rade, čo sa im naposledy podarilo v roku 2012.

Thibaut Courtois bol v prvom polčase niekoľkokrát v strehu a zohral kľúčovú úlohu pri udržaní vedenia svojho tímu. Belgičan opäť ukázal skvelú formu a patril medzi najlepších hráčov na trávniku. Ani dobrá práca Édera Militaa v súboji s Robertom Lewandowskim, ktorý to mal v šestnástke ťažké, však nezabránila prehre "bieleho baletu". Ancelottiho hráči budú mať šancu na reparát v odvete Copa del Rey (5.4.). Musia však dohnať jednogólové manko.

Vzhľadom na to, čo sa stalo na štadióne Camp Nou, sa pozornosť upriamila aj na boj o záchranu, ktorý je tento rok vskutku napínavý. Hegemón európskych pohárových súťaží Sevilla bojuje o udržanie ligovej príslušnosti. Impulzom má byť, ďalšia zmena na lavičke po tom, čo skončil Jorge Sampaoli. Vydržal polrok a 31 zápasov naprieč všetkými súťažami. Nebezpečne blízko k zostupu je ďalší slávny klub Valencia a s výnimkou beznádejne posledného Elche pôjde o zaujímavý finiš súťaže.

Aktuálna tabuľka La Ligy.
Aktuálna tabuľka La Ligy.Flashscore

Hráč kola

Viktor Tsygankov opäť dokázal, že je jedným z najlepších zimných posíl v La Lige. Ukrajinský útočník strelil ďalšie dva góly v drese Girony proti Rayu Vallecano a celkovo sa už podieľal na šiestich góloch (tri zásahy a tri asistencie).

Gól kola

José Luis Morales zažil v Pamplone skvelé popoludnie napriek tomu, že nastúpil z lavičky. Využil zlú prihrávku Jona Moncayola v strede poľa a trafil z 50 metrov. 

Moralesov gól
Moralesov gólOpta by Stats Perform / AFP