Už sa to pečie. Real a Dortmund sa dohodli na čiastke za prestup Bellinghama

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Už sa to pečie. Real a Dortmund sa dohodli na čiastke za prestup Bellinghama

Angličan zamieri do La Ligy.
Angličan zamieri do La Ligy.Profimedia
Futbalovým svetom sa šíri očakávaná správa. Real Madrid sa mal dohodnúť s Borussiou Dortmund na podpise zmluvy a Jude Bellinghamom (19) by tak mal zamieriť do španielskej metropoly.

Všeobecne sa tvrdí, že prestupová suma presahuje 100 miliónov eur, pričom talentovaný hráč by mal v najbližších dňoch absolvovať lekársku prehliadku, až potom sa jeho prestup dokončí. Takisto sa uvádza, že dohoda ešte nie je podpísaná, ale patrí medzi formality, ktoré budú nasledovať.

Zdá sa, že španielski giganti predbehli pri získavaní výnimočného stredopoliara Manchester City, pričom Madrid mal byť preferovanou destináciou anglického futbalistu. "Citizens" síce boli s Bellinghamom spájaní, Dortmundu však nepredložili ponuky ani neposkytli finanncie týkajúce sa prestupovej sumy alebo platu.

Mladý Angličan si urobil meno v klube Birmingham City predtým, ako ho Dortmund získal za 25 miliónov libier. Svoju začínajúcu reputáciu si vylepšil v Nemecku, kde za Borussiu nastúpil na 132 zápasov, v tejto sezóne mu tesne ušiel titul v Bundeslige.

Hviezdny protagonista predviedol hrdinské výkony aj za Anglicko na majstrovstvách sveta 2022 v Katare a na svojom konte má 24 medzinárodných štartov. Real získa jeden z najväčších talentov svetového futbalu a posilní svoje možnosti v strede poľa.

Tím z La Ligy už má k dispozícii francúzske duo Eduardo Camavinga a Aurélien Tchouaméni. Nehovoriac o Federicovi Valverdem, ako aj o Lukovi Modričovi a Tonim Kroosovi, ktorí sú stále v klube.

Ligové štatistiky Bellinghama z uplynulej sezóny
Ligové štatistiky Bellinghama z uplynulej sezónyFlashscore