Villarreal poskočil na piate miesto, dôležitá výhra Valencie. Sevilla šokovala Bilbao

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Villarreal poskočil na piate miesto, dôležitá výhra Valencie. Sevilla šokovala Bilbao

Aktualizované
Hráči Villarrealu mieria na Európskej ligy.
Hráči Villarrealu mieria na Európskej ligy.Profimedia
Futbalisti Villarrealu vyhrali v zápase 31. kola španielskej La Ligy proti Espanyolu 4:2. Doma uspela aj Valencia, ktorá zdolala Valladolid zásahom mladého Javiho Guerru (20) z nadstaveného času. Samotný záver rozhodol takisto o výhre Sevilly v Bilbau.

Valencia - Real Valladolid 2:1 (0:1)

Góly: 60. Diakhaby, 90+3. Guerra - 6. Larin

Bol to dôležitý súboj v boji o záchranu pre oba tímy. Valladolid viedol už od šiestej minúty, keď Cyle Larin využil zaváhanie defenzívy, prešiel až pred brankára a otvoril skóre. Hralo sa v dobrom tempe, no šance neprichádzali.

Až po hodine hry obranca Mouctar Diakhaby odčinil svoje zaváhanie z úvodu. Hlavičkou po priamom kope trafil presne k žrdi, tento pokus navyše podcenil kapitán Masip.

Mladý obranca Fresneda si následne skvele nabehol až na hrot útoku, center si našiel na malom vápne, avšak prekonaného Mamardašviliho zachránilo brvno. Valencii sa bod určite málil, ale záver priniesol rozhodnutie. Hrdinom sa stal mladý Javi Guerra Moreno.

Štatistický pohľad na zápas vo Valencii.
Štatistický pohľad na zápas vo Valencii.Flashscore

Villarreal - Espanyol 4:2 (0:1)

Góly: 53., 90+2. Capoue, 63. Parejo, 80. Jackson - 45. Puado, 73. Joselu

ČK: 90+5. Expósito (Espanyol)

Brankár Pacheco podržal hostí pri strelách zblízka od Lo Celsa aj Capoueho. Preto Javi Puado gólom do šatne otvoril skóre. Z rohu malého vápna rezolútne napol sieť. Villarreal zbrane nezložil a otočil výsledok.

Étienne Capoue technicky zatočil loptu k žrdi. Montes vzápätí rukou zablokoval pokus z diaľky. Nariadený pokutový kop síce Pacheco vyrazil, lenže od žrde sa lopta dostala späť k exekútorovi. Dani Parejo mal pred sebou iba prázdnu bránu.

Ani to na tri body "žltej ponorke" nestačilo, keďže zaváhal Torres a Braithwaite našiel v pokutovom území spoluhráča. Joselu namieril presne. Rozhodnutie priniesol až Nicolas Jackson. Pohral sa s obranou Espanyolu, aby prestrelil Pacheca. Poistku pridal svojím druhým zásahom Capoue. Villarreal tak v tabuľke preskočil na piatom mieste Betis.

Obrovská štatistická dominancia priniesla pre Villarreal aj tri body.
Obrovská štatistická dominancia priniesla pre Villarreal aj tri body.Flashscore

Athletic Bilbao - Sevilla 0:1 (0:0)

Gól: 90+1. Ocampos (pen.)

Bilbao začalo veľmi dobre, strelilo dokonca dva góly, ale ani jeden neplatil pre ofsajdové postavenie. Najskôr bol mimo hry Williams a následne aj Guruzeta. Dlho sa nedialo nič zaujímavé, to zmenil samotný záver.

Brankár Simón nezvládol jednoduchú rozohrávku od vlastnej brány, poslal ťažkú prihrávku na stopéra Yeraya, ktorý sa navyše pošmykol a podrazil napádajúceho Ocamposa. Sevilla získala pokutový kop.

K rozohrávke sa postavil samotný faulovaný Lucas Ocampos. Loptu nasmeroval po svojej pravej ruke, čím rozhodol o troch bodoch pre Sevillu, ktorá úspešne pokračuje na ceste zo zóny zostupu, kde sa dlho pohybovala. Už je jedenásta. Bilbao ostáva siedme, ale nevyužilo možnosť bodovo sa dotiahnuť na Betis.

Bilbao bolo aktívnejšie, no nezískalo ani bod.
Bilbao bolo aktívnejšie, no nezískalo ani bod.Flashscore
Pohľad na tabuľku La Ligy po kompletnom 31. kole.
Pohľad na tabuľku La Ligy po kompletnom 31. kole.Flashscore