Vo všetkom hľadajte marketing. Mbappého prestup do Realu ešte nie je dokončený

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vo všetkom hľadajte marketing. Mbappého prestup do Realu ešte nie je dokončený

Ani posledné nejasnosti by nemali zabrániť Mbappého prestupu do Realu.
Ani posledné nejasnosti by nemali zabrániť Mbappého prestupu do Realu.AFP
V pondelok ráno to vyzeralo, že Kylian Mbappé (25) už podpísal zmluvu s Realom Madrid, ale zdroje Flashscore Správ informácie portálu Marca nepotvrdzujú. Podľa zistení našej francúzskej a španielskej redakcie sa dohoda uzavrie až po tom, ako sa doladia posledné detaily týkajúce sa rozdelenia marketingových práv a účasti majstra sveta na tohtoročných olympijských hrách.

Platové podmienky sú údajne vyriešené. Mbappé bude najlepšie zarábajúcim hráčom Bieleho baletu, ale rozdiel medzi jeho príjmom a zárobkami Juda Bellinghama a Viníciusa Júniora, ktorí berú 20 miliónov eur ročne a ďalšie 4 mil. na bonusoch, bude minimálny.

"Od 1. júla sa Kylian Mbappé stane hráčom Realu Madrid, dohodu majú už dva týždne," uviedla Marca v pondelok. Zahraničné zdroje Flashscore Správ túto informáciu nepotvrdili, ale priznali, že rokovania prebiehajú k spokojnosti oboch strán.

Mbappé háji farby PSG od leta 2017.
Mbappé háji farby PSG od leta 2017.AFP

Ako informovali Flashscore Správy, nemal by dostať viac ako 25 miliónov eur vrátane bonusov, čo by ho posunulo tesne pred Toniho Kroosa. Na Santiago Bernabeu mali skrátka jasno v tom, že nemienia narušiť atmosféru v kabíne tým, že Mbappé bude brať násobne viac ako jeho spoluhráči.

Zároveň si však uvedomovali, že je potrebné "ísť mu na ruku", aby sa misky váh vyrovnali a Francúz si neinterpretoval nižší príjem ako svoje podcenenie. Kľúč k jeho spokojnosti spočíva v inovatívnom riešení distribúcie marketingových práv, čo je pre Mbappého veľmi dôležitý bod.

Pôvodná myšlienka bola zachovať dohodu v pomere 50:50 s možnosťou rozdelenia 60:40 v prospech Francúza. Ak si chcete urobiť predstavu o význame tohto podpisu, stačí pripomenúť skutočnosť, že takéto zaobchádzanie si nezaslúžil ani Cristiano Ronaldo. Ten sa vždy delil o príjmy z reklamy s Realom pol na pol.

Ako zistili zahraničné mutácie Flashscore Správ, rokovania o tejto otázke zostávajú otvorené. Mbappého matka a agentka v jednej osobe Fayza Lamariová totiž požaduje od Realu vyššie percentá v snahe maximalizovať finančný výnos z činnosti svojho syna.

Majstrovstvá sveta už vyhral, teraz by chcel s Francúzskom ovládnuť olympijské hry.
Majstrovstvá sveta už vyhral, teraz by chcel s Francúzskom ovládnuť olympijské hry.Profimedia

Ďalším dôležitým bodom sú olympijské hry v Paríži, na ktorých by sa Mbappé veľmi rád zúčastnil. Jeho zamestnávateľ by ho však musel pustiť. Hoci samotný hráč povedal, že ak sa tak nestane, na olympiádu nepôjde, v skutočnosti sa na jeho túžbe triumfovať na OH v blízkosti rodného mesta nič nemení.

Flashscore Správy v tejto súvislosti zistili, že Biely balet by Mbappému účasť na hrách nezakazoval a francúzska hviezda by mu na začiatku svojho nového angažmánu mohla chýbať. Zdá sa teda, že ani posledné detaily nezabránia ukončeniu prestupovej ságy s Mbappém a Realom v hlavných úlohách.