Čísla, ktoré privedú Mbappého do Madridu. Dres po ikone, nižší plat, ale rekordný bonus

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Čísla, ktoré privedú Mbappého do Madridu. Dres po ikone, nižší plat, ale rekordný bonus
Kylian Mbappé sa lúči s Parížom.
Kylian Mbappé sa lúči s Parížom.NurPhoto via AFP
Veľký prestup sa blíži, Kylian Mbappé (25) nezostane v budúcej sezóne v Paríži Saint-Germain. Redaktori španielskej a francúzskej mutácie Flashscore Správ zistili od zdrojov blízkych Realu Madrid, ako ďaleko je španielsky veľkoklub schopný zájsť, aby konečne priviedol ofenzívnu superhviezdu.

PSG už vie, že ich hlavná opora po sezóne 2023/24 v klube nezostane. Všetky pohľady sa preto okamžite upriamili na Real Madrid, ktorý je dlhodobo hlavným záujemcom o Mbappého služby.

Prezident madridského celku Florentino Pérez vie, že v hre o talentovaného útočníka má teraz navrch. Nemusí riešiť požiadavky parížskeho klubu a jeho katarských majiteľov, ide len o to, aby sa s hráčom dohodol na zmluve. A tiež o to, na čo je Mbappé ochotný pristúpiť, aby si konečne obliekol ikonický biely dres.

Ak si totiž francúzsky kanonier naozaj chce splniť svoj sen, bude musieť výrazne znížiť svoje finančné požiadavky. Ponuka zo Santiago Bernabéu sa ani zďaleka nepribližuje sume 73 miliónov eur, ktorú ročne zarába v Paríži.

Ako zistili naši kolegovia zo španielskej a francúzskej redakcie Flashscore Správ, navrhovaný plat určite nepresiahne 25 miliónov eur vrátane bonusov. Tým by sa Mbappé dostal na úroveň iných hviezd v tíme, ako sú Brazílčan Vinícius Junior a Angličan Jude Bellingham (tí dostávajú 20 miliónov a ďalšie štyri v bonusoch).

Plat nevyčnieva, ale...

Pérez, ktorý si dáva pozor na klubové financie, nemieni spôsobiť rozkol v šatni tým, že by obišiel stanovený platový strop, ktorý sa osvedčil v úspešnom období klubu. Mbappé by sa musel zmieriť s tým, že v Reale nebude jednoznačným kráľom, ale jednou z viacerých hviezd, a že v kabíne nie je priestor pre ego. To je úplne iná realita ako tá, ktorú žije v Paríži. V Parku princov má takú moc, že ho nadnesene označujú za športového riaditeľa.

Ligové štatistiky Kyliana Mbappého.
Ligové štatistiky Kyliana Mbappého.Opta by StatsPerform/Profimedia

V tomto smere si môže brať príklad z Judea Bellinghama, ktorý od prvej chvíle pochopil, o čo v tíme ide. Snahou, tvrdou prácou, rešpektom a, samozrejme, kvalitnými výkonmi, si získal náklonnosť spoluhráčov aj fanúšikov.

"Biely balet" však vie, že táto ponuka má háčik. Hoci Mbappého čaká podstatne skromnejší plat a Real ho môže získať ako voľného hráča bez toho, aby musel PSG platiť prestupovú čiastku, určite ho neprivedie "zadarmo". Podľa španielskej redakcie Flashscore Správ čaká na francúzsku hviezdu rekordný podpisový bonus, ktorý by mohol presiahnuť 100 miliónov eur. To je veľmi vysoká suma, hoci stále nižšia, než akú by za prestup požadovalo PSG...

Trpká rozlúčka

Mbappého príchod na Santiago Bernabéu možno poteší mnohých fanúšikov, ale bude ho sprevádzať aj jedna bolestivá rozlúčka - s Lukom Modričom. Ostrieľaný stredopoliar, ktorý hrá v Ancelottiho plánoch až druhé husle, sa definitívne rozhodol, že jeho čas v Madride sa chýli ku koncu.

Rodáka z chorvátskeho Zadaru čakajú posledné mesiace s "Los Blancos" a čiastočne za to môže aj úplne nový hviezdny káder, ktorý by mal byť v budúcej sezóne skompletizovaný. Po odchode balkánskeho kúzelníka by mala dres s číslom desať zdediť hviezda PSG.

Mbappé údajne zdedí dres s číslom 10 po Modričovi.
Mbappé údajne zdedí dres s číslom 10 po Modričovi.AFP