Xavi zobral prehru s Rayom na seba. Proti Betisu chce od hráčov na trávniku emóciu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Xavi zobral prehru s Rayom na seba. Proti Betisu chce od hráčov na trávniku emóciu

Xavi na tlačovej konferencii.
Xavi na tlačovej konferencii. @FCBarcelona_es
Po tom, čo Barcelona nezvládla zápas na pôde Raya Vallecano (1:2), ju v sobotu od 21:00 čaká domáca skúška proti Betisu Sevilla. Zverenci Xaviho Hernándeza (43) majú opäť možnosť priblížiť sa pred koncom ročníka k vysnívanému titulu La Ligy. Kormidelník opísal prehru s Rayom ako svoju chybu.

Betis Sevilla

"Betis je skvelý tím, ktorý vie, čo hrá. V ostatnom kole sme proti Rayo Vallecano odohrali náš najhorší zápas v sezóne."

Prehra s Rayom

"Rozprávali sme sa o tom s tímom. Analyzovali sme si zápas cez video. Chyby robí aj tréner. Bola to jasná moja chyba."

Nedostatok entuziazmu

"Nie je to tým. Niekedy robím chyby aj ja ako tréner. Stalo sa nám to aj v Almeríi a stane sa to znova. Vždy musíte byť hladní po víťazstve. Možným dôvodom nášho výkonu bolo aj to, že Madrid deň predtým prehral. Takéto veci sa stávajú. Je to futbal. Šport. Môže sa to diať. Nemôžete byť stále vynikajúci. Musíme sa vrátiť k nášmu spôsobu hry, hodnotám, vďaka ktorým získavame tri body."

Štatistika prehry Barcelony s Rayom
Štatistika prehry Barcelony s RayomFlashscore

Pokles výkonnosti

"Ak si zoberieme posledných 20 zápasov, sme na tom veľmi dobre. Keď sa pozrieme na posledné štyri... Beriem. Je pravda, že s Getafe a Rayom sme nepredviedli najlepšiu formu. Musíme sa vrátiť k súboju s Atléticom Madrid, k tej emócii, ktorú sme nechali na ihrisku. Sobotný duel je pre nás kľúčový z pohľadu reakcie. Nastúpime proti súperovi, ktorý nám je podobný. Tréner Pellegrini chce držať loptu." 

Nekonečná La Liga

"Celá večnosť to bola v minulom ročníku. Pre mňa nie je nekonečná. V tejto lige sa mi pôsobí dobre. Myslím, že sa nám z dlhodobého hľadiska darí."

Nedocenená dominancia

"Neprekvapuje ma to. Som v najnáročnejšom klube na svete. Už som to povedal viackrát. Vyhrať 1:0 nestačí. Týmto výsledkom sme vyhrali viacero zápasov, keď sme predviedli výborný výkon. Je potrebné presvedčiť každého. Ľudia to nevidia úplne do hĺbky, ale nebudem sa preto biť do pŕs. Veľmi si vážime to, čo môžeme robiť. Najdôležitejšie je, aby sme ligu vyhrali."

Forma z ostatných desiatich súbojov
Forma z ostatných desiatich súbojovFlashscore

Ansu Fati

"Ferran je aktuálne o niečo lepší. Raphinha takisto. Robert je vždy istota. Ansu hral, bol dôležitý. Koniec koncov, v takomto tíme musí byť konkurencia a tá tu je nesmierne tvrdá."

Raphinha

"Má za sebou skvelú sezónu, čo sa týka čísel, práce, intenzity. Je to perfekcionista. Niekedy má bod frustrácie, pretože chce robiť všetko perfektne. Mám ho veľmi rád, pretože vždy tvrdo pracuje a má správne predispozície na to, aby uspel v tíme ako Barça."

Joaquín

"Viac ako hráča si cením jeho osobnosť. Výnimočný. Bol jedným z najlepších ofenzívnych hráčov, akých som počas kariéry zažil. Vždy som si myslel, že by mohol hrať v Barcelone. Je veselý, šľachetný a zábavný typ. Výborný človek i spoluhráč. Pracovitý. Rád sa o ňom rozprávam. Mám naňho len pozitívne spomienky."

Vzájomné stretnutia Barca - Betis
Vzájomné stretnutia Barca - BetisFlashscore

Manuel Pellegrini

"Vždy myslí na to, aby jeho mužstvo malo loptu a hralo futbal. Tím by mal využívať technicky nadaných hráčov. Jeho mužstvá sú veľmi atraktívne a na zápasy sa radi pozeráte. Je príjemné sledovať takýto typ trénera. Keď sa pozriete na spôsob hry, cítiť v ňom Pellegriniho. Neustále zanecháva pozitívny dojem."

Prehľad zápasu FC Barcelona - Betis Sevilla