Udalosti La Ligy: Real nevyužil ďalšie zaváhanie Barcelony, Valencia s impulzom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Udalosti La Ligy: Real nevyužil ďalšie zaváhanie Barcelony, Valencia s impulzom
Castellanos zaznamenal proti Realu Madrid štyri góly.
Castellanos zaznamenal proti Realu Madrid štyri góly.AFP
Zverenci Carla Ancelottiho (63) podľahli Girone na Montilivi. Súper odhalil taktické nedostatky Realu Madrid, ktorý sa 6. mája predstaví vo finále Copa del Rey s Osasunou - a v semifinále Ligy majstrov vyzve o tri dni neskôr City. Scenár nie je pre "Merengues" povzbudzujúci. Ukázali však, že v európskom pohári je ich výkonnosť iná.

Zdá sa, že Barcelona má k celkovému triumfu v La Lige čoraz bližšie. Napriek prehre 1:2 vo Vallecase proti skvelému Rayu sa "Culés" naďalej pozerajú z čela tabuľky, ako ostatné tímy bojujú o svoje ciele.

Porážka Realu Madrid nebola pre zverencov Xaviho žiadnou útechou. Ich úhlavný rival prehral s Gironou 2:4 a nevyužil šancu znížiť odstup od lídra. Pred záverečnou časťou ročníka tlak nezvýšil.

Tabuľka La Ligy
Tabuľka La LigyFlashscore

Zatiaľ čo Real podľahol po vlastných chybách, Atlético našlo praktický a efektívny futbal, ktorý ho udržal na treťom mieste tabuľky! "Los Colchoneros", ktorí oslávili 120 rokov histórie, porazili Mallorcu 3:1. V hre o Európu zostávajú Villarreal, Betis a Real Sociedad. Na dne bojuje o záchranu šesť tímov.

Napríklad Valencia v kľúčovom stretnutí porazila Valladolid 2:1 a konečne opustila zostupové priečky. Spolieha sa na to, že si pre budúcu sezónu udrží primát najvyššej súťaže. Ťahá šnúru dvoch výhier po sebe. 

Hráč kola: Taty Castellanos

Valentín Mariano Castellanos je nepochybne hráčom kola. Argentínčan oslnil proti Realu Madrid a zaznamenal štyri presné zásahy. Fyzická sila 24-ročného futbalistu bola príliš veľkou skúškou pre trápiacu sa obranu zverencov Carla Ancelottiho, ktorí prišli o Davida Alabu a je aj bez Ferlanda Mendyho, čo skúseného kormidelníka prinútilo improvizovať na ľavom krídle. Castellanos dal v tejto sezóne za Gironu už 12 gólov.

Lewandowski sa ozval po troch kolách

Prehra Barcelony nebola pre Xaviho žiadnou veľkou komplikáciou. Madridčania prakticky stratili motiváciu, keďže ich manko na prvé miesto je stále jedenásťbodové. Zápas priniesol povzbudenie pre trénerský štáb "Blaugranas". Lewandowski opäť skóroval. V ostatnom období podáva nevyrovnané strelecké výkony. Svoju efektivitu z obdobia pred majstrovstvami sveta v Katare stratil. V siedmich posledných dueloch strelil len tri góly.

Napriek tomu má Poliak na konte dokopy 18 gólov a upevnil si pozíciu najlepšieho strelca La Ligy. Jeho najbližšími prenasledovateľmi sú so 14 zásahmi Benzema a s trinástimi Joselu s Unalom.