Girona porazila Real Madrid. Žiaril Castellanos, ktorý strelil štyri góly

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Girona porazila Real Madrid. Žiaril Castellanos, ktorý strelil štyri góly
Aktualizované
Castellanos (najvyššie) sa teší so spoluhráčmi z jedného zo svojich gólov do siete Realu Madrid.
Castellanos (najvyššie) sa teší so spoluhráčmi z jedného zo svojich gólov do siete Realu Madrid.TASR
Futbalisti Realu Madrid nezvládli zápas 31. kola španielskej La Ligy a na ihrisku Girony prehrali 2:4. O všetky góly domácich sa postaral argentínsky útočník Valentin Castellanos (24).

Girona - Real Madrid 4:2 (2:1)

Góly: 12., 24., 46., 62. Castellanos - 34. Vinícius, 85. L. Vazquéz

Rodrygo mohol otvoriť skóre už po niekoľkých sekundách, ale jeho zakončenie bolo zablokované. Napriek tomu sa Girona na favorita pripravila veľmi dobre, pretože na malom vápne nepokrytý Valentin Castellanos hlavičkou prekonal Lunina. Následne tento argentínsky útočník dostal parádny pas za obranu, ušiel Militaovi a zvýšil už na 2:0.

Real Madrid ťažko prechádzal cez sformovanú defenzívu domácich. Podarilo sa to až v 34. minúte, keď Asensio poslal nákop na zadnú žrď a Vinícius Júnior hlavou upratal loptu za čiaru. Brazílčan však videl žltú kartu, pretože znova až príliš podliehal emóciám a nechal sa často vyprovokovať.

"Biely balet" síce vstúpil do druhého polčasu s cieľom vyrovnať, avšak po polminúte Couto centrom objavil na päťke znova nepokrytého Tatyho Castellanosa, ktorý pravačkou dokonal hetrik. Aby toho nebolo málo, tak aj štvrtý gól katalánskeho tímu strelil rovnaký hráč. Zase po centri a opäť nebol pokrytý na hranici malého vápna.

Dvadsaťštyriročný futbalista hosťuje v Girone z amerického tímu New York City FC a pred štartom stretnutia mal na konte dokopy sedem ligových gólov. Po tomto dueli sa dostal na hranicu jedenástich zásahov. V 72. minúte ho za obrovských ovácií vystriedal Stuani. Striedajúci Lucas Vazquéz síce v závere ešte vykresal iskierku nádeje, ale to nestačilo. 

Naposledy inkasoval Real Madrid štyri góly v jednom zápase takmer na deň presne, pretože to bolo 26. apríla 2022 pri prehre v úvodnom stretnutí semifinále Ligy majstrov proti Manchestru City. "Los Blancos" síce stále majú na druhom mieste za Barcelonou rovnakú stratu jedenástich bodov, ale tá má duel k dobru. Girona poskočila na deviate miesto.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore

Cádiz - Osasuna 0:1 (0:0)

Góly: 62. R. García, ČK: 85. Ezzalzouli (Osasuna)

Sobrino sa dostal k centru na malom vápne, skvele zasiahol ľavou rukou Aitor. Vzápätí sa pekne uvoľnil Martí, technickým pokusom tesne minul bránu. Aktívny útočník domácich Ramos mohol poslať Cádiz do vedenia v nadstavenom čase úvodného dejstva, lenže po odrazenej lopte a akrobatickom zakončení spred päťky nešťatne trafil spoluhráča Sobrina.

Osasuna po zmene strán prebrala iniciatívu. Ledesma najskôr na čiare zachránil domácich po zakončení Ibaňéza, lenže po centri Sáncheza do druhej vlny si loptu našiel pred šestnástkou Rubén García a trafil krásne k žrdi. Záver hosťom skomplikoval mladý Abde Ezzalzouli. Po dvoch minútach na ihrisku úplne zbytočne mimo hry kopol protihráča a videl červenú kartu.

Cádiz štatisticky dominoval, ale body získala Osasuna.
Cádiz štatisticky dominoval, ale body získala Osasuna.Flashscore

Real Betis - Real Sociedad 0:0

Dôležitý zápas o miestenku v Lige majstrov sa hral v Seville. Betis prehral až tri z posledných štyroch duelov, preto potreboval bodovať. Prvú veľkú šancu mal domáci Ruibal. Jeho technický pokus krásne padal pod brvno, loptu vyškriabal Remiro. Canales na prvej žrdi o centimetre minul bránu.

Príležitosti Betisu pokračovali. Ayoze z otočky mieril tesne nad a Canales vo svojej ďalšej šanci takisto prestrelil. Real Sociedad síce nebol smerom dopredu veľmi aktívny, no s remízou 0:0 môže byť spokojnejší, pretože na štvrtej priečke si udržal náskok šiestich bodov práve pred svojim utorkovým súperom, na ktorý sa navyše tlačí Villarreal.

Aktuálna tabuľka La Ligy.
Aktuálna tabuľka La Ligy.Flashscore