Sté víťazstvo Barcelony v El Clásicu, Ancelotti spochybňoval ofsajd Asensia

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Sté víťazstvo Barcelony v El Clásicu, Ancelotti spochybňoval ofsajd Asensia
Katalánci si uchmatli všetky body v samom závere.
Katalánci si uchmatli všetky body v samom závere. Profimedia
Futbalisti Barcelony urobili v nedeľňajšom El Clásicu dôležitý krok na ceste za ziskom ligového titulu i v príprave na blížiacu sa odvetu semifinále Španielskeho pohára. V šlágri na Camp Nou zdolali pred 95 745 divákmi Real Madrid 2:1, keď o ich triumfe rozhodol v nadstavenom čase stredopoliar Franck Kessie.

Už po necelej polminúte preveril domáceho brankára Marca-Andrého ter Stegena spoza šestnástky Karim Benzema. Nebezpečnejší pokus vyslal o chvíľu neskôr na druhej strane Robert Lewandowski, ktorého strelu vyrazil Thibaut Courtois. Na Poliaka nadviazal Raphinha – hlavičkoval zblízka a následne vyslal ďalšiu ďalekonosnú strelu Sergi Roberto.

Ako prví skórovali hostia, Vinícius Júnior si potiahol loptu po ľavej strane šestnástky a jeho center nešťastne tečoval do vlastnej brány Ronald Araújo. Bránu Realu sa podarilo v 45. minúte dobyť až Robertovi. Ten dostal loptu do siete na druhý raz po zablokovanom pokuse Raphinhu.

V 81. minúte sa tešil z gólu Marco Asensio, no systém VAR odhalil tesný ofsajd skórujúceho hráča. Snaha domácich nakoniec priniesla výsledok v nadstavenom čase. Lewandowski na seba stiahol dvoch obrancov a zaskočil ich pätičkou. Vysunul tak Alejandra Baldého a ten poslal krížnu prihrávku na Kessieho, ktorý nekompromisne zakončil z prvej.

"Stále si nie sme istí, či to bol ofsajd, nebolo to stopercentné. Do Madridu odchádzame s pochybnosťami," uviedol tréner hostí Carlo Ancelotti, ktorému chýbal v zostave obranca David Alba pre zranenie.

Jeho názor sa nestretol s porozumením u náprotivka Xaviho. "Bol to jasný ofsajd, som prekvapený Ancelottiho vyjadreniami. Nie je tam priestor na diskusiu, verdikt bol spravodlivý," zhodnotil situáciu kormidelník domácich. Jeho tím bol v nedeľu bez zraneného Pedriho a chýbal aj útočník Ousmane Dembélé. Napriek tomu spravil dvanásť kôl pred koncom sezóny ďalší krok za prvým ligovým titulom od roku 2019.

"Bojujeme, no musíme byť k sebe úprimní. Majú náskok 12 bodov, to sú štyri zápasy. Nie je nemožné ich dobehnúť, bude to náročné," zhodnotil Courtois postavenie svojho tímu v tabuľke. Rivali sa opäť stretnú 5. apríla v odvetnom zápase semifinále Kráľovského pohára, prvé stretnutie vyhrali Katalánci.