Ronaldo Araújo: Uruguajský protijed na zastavenie Viníciusa

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ronaldo Araújo: Uruguajský protijed na zastavenie Viníciusa

Kto vyhrá tento dôležitý mikrosúboj?
Kto vyhrá tento dôležitý mikrosúboj?Profimedia
Brazílsky krídelník Vinícius Júnior (22) dokáže narobiť problémy každej obrane na svete. Niektorí sa ho snažia eliminovať faulami a tvrdou hrou, iní agresivitou či provokáciami. Má s nimi totiž problém a dokáže viac sústrediť pozornosť mimo futbal. V Barcelone však našli účinný protijed. Volá sa Ronald Araújo (24).

V minulej sezóne pri zisku majstrovského titulu Realu Madrid vyhrali "Blaugranas" druhé El Clásico jasne 4:0. Bol to jeden z prvých veľkých úspechov Xaviho v pozícii trénera. Vtedy Uruguajčan nastúpil na pravej strane obrany, aby pokryl Viníciusa, čo sa ukázalo ako skvelý krok. Zadák Barcelony nedovolil protihráčovi nič nebezpečné a ešte aj sám strelil gól.

Počas aktuálneho ročníka Xavi skúšal variant vpravo so Sergim Robertom, lenže to nevyšlo. "Los Blancos" vyhrali 3:1. Vo finále španielskeho Superpohára sa tak naspäť vrátil Araújo a po skvelom výkone uspel katalánsky tím rovnakým skóre 3:1. Vini odchádzal veľmi frustrovaný.

Ronald Araújo - uruguajská defenzívna skala.
Ronald Araújo - uruguajská defenzívna skala.Profimedia

To isté platilo koncom februára pri úvodnom semifinálovom dueli Copa del Rey. Výsledok 1:0 dáva o niečo vyššie šance v odvete pre Barcelonu. Preto niet pochýb, že Xavi nemá čo vymýšľať a znova použije na pravej strane defenzívnej formácie Ronalda Araúja, nakoľko o Viníciusovi platí, že je najnebezpečnejším členom ofenzívy kráľovského veľkoklubu. "Je to úžasný hráč. Veľmi rád sa na neho pozerám. Brániť ho je nesmierne náročné. V nasledujúcich rokoch s ním budeme mať obrovské množstvo práce," vyriekol Araújo.

Nedávno bol pre brazílskeho krídelníka v Lige majstrov Alexander-Arnold iba tréningový "parťák", no na krídle v El Clásicu to bude určite iná pesnička. Tento mikrosúboj bude rozhodovať o výsledku celého stretnutia. Veľmi dôležitého, pretože Barcelona môže odskočiť už na dvanásť bodov. Real jednoducho musí vyhrať a skresať stratu na šesť bodov, inak sa z titulu stane len ilúzia.