Pedri v piatok nedotrénoval, v El Clásicu sa nepredstaví

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pedri v piatok nedotrénoval, v El Clásicu sa nepredstaví

Aktualizované
Pedri sa zranil proti Manchestru United.
Pedri sa zranil proti Manchestru United.Profimedia
Jeden z pilierov stredu poľa Kataláncov, ktorý chýba od vypadnutia Barcelony z Európskej ligy, nedokončil s tímom piatkový tréning. Okamžite to vyvolalo pochybnosti o jeho návrate a najmä štarte v El Clásicu, v ktorom sa nakoniec nepredstaví.

Očakávania Pedriho návratu neboli pozitívne. Kanárčan veril, že sa stihne dať podľa lekárskych odhadov dokopy práve na ligové El Clásico. Jedno už vynechal - v rámci prvého semifinále Copa del Rey na Bernabéu. Chýbal tiež proti Bilbau na San Mamés. Oba duely Barcelona zvládla tesným víťazstvom.

Práve menší strelený počet gólov, nedostatok tvorby v ofenzívnej časti či pokoj a držanie lopty v strede poľa sú výsledkom absencie šikovného stredopoliara. V čase, keď s ním Xavi Hernández počítal, prišla tvrdá rana. Pedri nedokončil piatkový tréning. Lekári boli pripravení dať mu zelenú, no dvadsaťročný futbalista sa stále necítil v stopercentnej kondícii. 

Pedri vynechá El Clásico, a tým je rovnako ohrozená aj jeho účasť v reprezentačnom drese v kvalifikácii na Euro 2024. Luis de la Fuente zaradil talentovaného mladíka do 26-člennej nominácie "La Roja". Ak mu to zdravotný stav nedovolí, vynechá zápasy proti Nórsku (25. marca) a Škótsku (28. marca).