Barcelona ovládla El Clásico a na čele tabuľky má dvanásťbodový náskok

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Barcelona ovládla El Clásico a na čele tabuľky má dvanásťbodový náskok
Aktualizované
Barcelona sa teší a získava tri body, ktorými možno rozhoduje o titule.
Barcelona sa teší a získava tri body, ktorými možno rozhoduje o titule.AFP
Futbalisti Barcelony vyhrali nedeľné El Clásico a na čele tabuľky už majú dvanásťbodový náskok pred Realom Madrid.

FC Barcelona - Real Madrid 2:1 (1:1)

Gól: 45. Roberto, 90+2. Kessié - 9. Araujo (vl.)

Benzema strieľal z hranice šestnástky k žrdi už po 23 sekundách, no ter Stegen nemal veľa práce. Na druhej strane tvrdo vypálil Lewandowski a Courtois musel predviesť prvý vážnejší zákrok. Druhý zaknihoval na začiatku šiestej minúty pri hlavičke zblízka v podaní nepokrytého Raphinhu.

Napriek aktivite Barcelony sa do vedenia dostali hostia. Vinícius chcel síce centrovať, ale Araújo loptu tečoval k bližšej žrdi. Ter Stegen nedokázal zareagovať a bol z toho vlastný gól - 0:1.

V 24. minúte ostal po rohovom kope voľný Christensen, z hranice malého vápna hlavičkoval nepresne. Zakončenie Raphinhu pod brvno posunul pravou rukou nad Courtois. Belgičan bol prikrátky na strelu Sergiho Roberta zo 45. minúty. Lopta sa k nemu odrazila pred päťkou, odkiaľ ju nemal problém poslať do siete - 1:1.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Po zmene strán mala hernú prevahu Barcelona, ale nebezpečenstvo sa dlho nedialo. Zmenil to Lewandowski, ktorý najskôr za pomoci teču Militaa mieril tesne vedľa a nožničkami nezastrihal presne. Udrieť preto mohol striedajúci Rodrygo, z hranice pokutového územia prestrelil.

V 81. minúte potiahol Rodrygo rýchlu akciu, Carvajal predložil loptu pred päťku a Asensio ju dostal do siete, lenže VAR rozhodol, že španielsky krídelník sa nachádzal v tesnom ofsajde, a tak gól neplatil. Asensio mal aj ďalšiu možnosť, z hranice šestnástky strieľal nad.

Obrovská radosť prepukla v radoch "Blaugranas" v nadstavenom čase, pretože po prihrávke Baldého na zadnej žrdi dostal loptu za čiaru Franck Kessié- 2:1, a rozhodol o tom, že Barcelona má na čele pred Realom Madrid náskok už dvanástich bodov, čo znamená, že titul je veľmi blízko.

Takto to momentálne vyzerá na čele La Ligy.
Takto to momentálne vyzerá na čele La Ligy.Flashscore