Xaviho víťazná rozlúčka. Malorka s Valjentom sa postarala o obrat v nadstavenom čase

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Xaviho víťazná rozlúčka. Malorka s Valjentom sa postarala o obrat v nadstavenom čase

Aktualizované
Xavi na záver svojho pôsobenia na lavičke Barcelony doviedol v poslednom 38. kole La Ligy tím k trom bodom.
Xavi na záver svojho pôsobenia na lavičke Barcelony doviedol v poslednom 38. kole La Ligy tím k trom bodom.AFP
Španielska La Liga má v nedeľu na programe posledné štyri zápasy záverečného 38. kola sezóny 2023/2024. Hneď na úvod bola v akcii Malorka s Martinom Valjentom (28), ktorá za štyri minúty otočila priebeh duelu s Getafe. Víťaznú rozlúčku na lavičke Barcelony zaznamenal Xavi Hernández (43) na pôde Sevilly (2:1).

Getafe - Malorka 1:2

Vedat Muriqi v 90. a Pablo Maffeo v tretej nadstavenej minúte sa postarali o triumf Malorky, ktorá v ročníku skončí definitívne pätnásta. Rozhodli o tom remízy Celty Vigo a Las Palmas - tímov, ktoré sa v nedeľu predstavili od 16:15.

Obrat Malorky bol prvý od comebacku Atlética Madrid proti Valencii z januára 2022, keď celok La Ligy dokázal vyhrať stretnutie, hoci ešte na začiatku 90. minúty prehrával.

Druhé dejstvo sa nadstavovalo o 14 minút, domáce Getafe však vyrovnať nedokázalo. Martin Valjent v päťčlennej obrane odohral kompletný zápas, slovenský gólman Dominik Greif bol na hosťujúcej lavičke náhradníkov.

Štatistiky súboja.
Štatistiky súboja.Opta by Stats Perform

Sevilla - Barcelona 1:2

Futbalisti Barcelony zvíťazili v záverečnom 38. kole španielskej La Ligy na ihrisku Sevilly a sezónu ukončili na druhej priečke tabuľky s desaťbodovým mankom na majstrovský Real Madrid. Duel bol posledný pre Xaviho Hernándeza v pozícii hlavného trénera katalánskeho klubu, keďže vedenie v piatok oznámilo jeho odchod. 

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Opta by Stats Perform

Sevilla skončila štrnásta. Barcelona sa po štvrťhodine hry ujala vedenia vďaka Lewandowskému, ktorý svojím 19. ligovým gólom v sezóne rozjasal svoje mužstvo. Ešte pred prestávkou stihol vyrovnať En-Nesyri. V 59. minúte Fermín López skrytou strelou na prednú žrď rozhodol o triumfe Kataláncov.

Xavi prevzal funkciu trénera v novembri 2021 ako nástupca prepusteného Ronalda Koemana. V sezóne 2022/23 získal s tímom španielsky Superpohár a následne ho doviedol aj k 27. ligovému titulu, prvému za posledné štyri roky. Aktuálny ročník však ukončil bez zisku.

Ďalšie výsledky:

Celta Vigo - Valencia 2:2

Las Palmas - Alavés 1:1