Začala sa demolácia slávneho Camp Nou. Barcelona sa musí presťahovať

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Začala sa demolácia slávneho Camp Nou. Barcelona sa musí presťahovať
Na štadióne Camp Nou prebiehajú demolačné práce.
Na štadióne Camp Nou prebiehajú demolačné práce.Profimedia
Barcelona začala s rekonštrukciou svojho štadióna. Počas uplynulého víkendu už boli v akcii žeriavy, ktoré búrajú časti futbalového stánku Camp Nou.

Katalánsky klub oznámil plány svojho ambiciózneho projektu za 1,4 miliardy eur v júli 2022, pričom stavebné práce sa začali minulý mesiac. Dokončenie bude trvať štyri roky a kapacita štadióna sa zvýši z 99 000 na 105 000 miest.

Camp Nou bude mať aj zaťahovaciu strechu a osvetlenie na solárnu energiu, v jeho okolí vznikne hotel, zimný štadión a kancelárske priestory.

V dôsledku prestavby sa klub na súťažný ročník 2023/24 presťahuje a svoje domáce zápasy bude hrať na tamojšom Olympijskom štadióne, ktorý bol predtým domovom mestského rivala Espanyolu, ten tu hral v rokoch 1997 až 2009. Pred 31 rokmi sa tu konali aj letné olympijské hry.

Prezident Joan Laporta nedávno obhajoval tento krok. "Aby sme minimalizovali riziká a ochránili príjmy na budúcu sezónu, po presťahovaní zachováme na Olympijskom štadióne prakticky plnú kapacitu. Následne pristúpime k tretej časti demolácie. Kedykoľvek skôr by to znamenalo, že by sme museli klesnúť len na polovičné zaplnenie štadióna," povedal novinárom.