Oslavovať začali na pôde rivala, hráči Barcelony museli utekať pred rozbúreným davom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Oslavovať začali na pôde rivala, hráči Barcelony museli utekať pred rozbúreným davom
Ultras Espanyolu nezvládli oslavy Barcelony.
Ultras Espanyolu nezvládli oslavy Barcelony.Profimedia
Futbalisti tímu FC Barcelona si začiatok svojich osláv predstavovali trochu inak. Po zdolaní mestského rivala Espanyolu si zabezpečili 27. titul v La Lige, začali oslavovať v stredovom kruhu ihriska, no zakrátko museli utiecť do útrob štadióna.

Niekoľko fanúšikov Espanyolu po víťazstve Barcelony vtrhlo na ihrisko. Nepáčilo sa im, že rival oslavuje svoj triumf na ich území. Priaznivcom modro-bielych na nálade nepridal ani fakt, že ich mužstvo zostáva v zóne zostupu, v ktorej mu patrí predposledná priečka tabuľky.

Nedostatočný počet tamojších policajtov umožnil násilnejším fanúšikom vybehnúť smerom k hráčom Barcelony, ktorí sa tešili zo svojho veľkého úspechu. Následne však z bezpečnostných dôvodov museli okamžite zamieriť do tunela k šatniam. V oslavách mohli pokračovať v chránenom vnútornom priestore.

"RCD Espanyol ľutuje ojedinelé udalosti, ku ktorým došlo po konci zápasu na našom štadióne. Prehra nás zabolela, ale nikdy nebudeme akceptovať násilie. Na druhej strane by sme sa chceli poďakovať všetkým fanúšikom, ktorí nás dnes a počas celej sezóny podporovali aj napriek našim športovým výsledkom," vysvetlil klub vo vyhlásení.

Rozhodca sa v zápise o stretnutí nezmienil o spomenutej situácii. V prípade, že by tak urobil, by mohla nasledovať finančná sankcia alebo čiastočné či úplné uzavretie štadióna Espanyolu. Mnohí z tých, ktorí sa odvážili zjavne beztrestne naháňať hráčov Barcelony, sú dokonale identifikovateľní, pretože tak robili s odhalenými tvárami.