Zakotví Gündogan v Barcelone? Zástupcovia klubu sa opäť stretli s jeho agentom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zakotví Gündogan v Barcelone? Zástupcovia klubu sa opäť stretli s jeho agentom

Gündogan v zápase Manchester City - Bayern Mníchov.
Gündogan v zápase Manchester City - Bayern Mníchov. AFP
O stredopoliara Ilkaya Gündogana (32) má záujem Barcelona, ktorá stále nevie, či Sergio Busquets (35) zostane v tíme aj v budúcej sezóne. Nemcova údernosť, technika a vodcovstvo priťahujú pozornosť trénerov.

Otec a agent Gündogana naznačil hráčove ďalšie kroky. "Kde bude hrať v budúcej sezóne, je stále otvorené." Po siedmich rokoch v drese Manchestru City virtuózny stredopoliar zvažuje zmenu prostredia .

Camp Nou je pre neho podľa rôznych správ vytúženou destináciou. Nie je to prvýkrát, čo je spájaný s FC Barcelona. Technické kvality tohto športovca priťahujú pozornosť trénerského štábu. Xavi trvá na posilnení stredu poľa. Pochybnosti, ktoré zasial Busquets, problémy s Gavim a zranenia Pedriho a Frenkieho De Jonga sú niektoré z faktorov, ktoré tlačia lodivoda k tomu, aby premýšľal nad novými figúrkami pre svoj stredový trojzubec.

Nemecký reprezentant sa v tejto súvislosti javí ako ideálna možnosť. Ekonomické podmienky potenciálneho príchodu z neho robia reálnu alternatívu. Hráčovi v lete vyprší zmluva s Manchestrom City. Anglický klub má však v úmysle ju predĺžiť. Katalánci sa snažia predĺženiu vyhnúť a futbalistu si chcú vziať ako voľného hráča.

Barcelona sa s agentom skontaktovala už druhýkrát. Vo februári minulého roka sa s ním stretol tamojší riaditeľ Alemany, aby uzavrel podpis zmluvy s Christensenom. Teraz je jediným zámerom dosiahnuť dohodu s Gündoganom, ktorý svoju budúcnosť drží na uzde a tvrdí, že sa sústredí na záverečnú časť ligovej súťaže.

Na Etihad Stadium prišiel v roku 2016 po tom, čo zažiaril v Borussii Dortmund. Stredopoliar sa v Anglicku môže pochváliť 11 trofejami - vrátane štyroch z Premier League - a je jedným z kapitánov klubu spolu s Kevinom De Bruynem.