Prekonali ho len Messi a Ronaldo. Rúben Castro sa chce zapísať do histórie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prekonali ho len Messi a Ronaldo. Rúben Castro sa chce zapísať do histórie

Castro by mohol prekonať druholigový rekord.
Castro by mohol prekonať druholigový rekord.Málaga
Je Španielom s najväčším počtom gólov v histórii tamojších súťaží. Svoju kariéru začal v Las Palmas v roku 2000 a Pyrenejský polostrov opustil až v roku 2017, keď zamieril do radov Guizhou Zhicheng. Teraz naháňa rekord Nina, aby sa zvečnil v druhej lige.

Nepozornejším fanúšikom sa môže zdať meno Rúben Castro menej známe. Vo veku 41 rokov pôsobí tento skúsený španielsky útočník v druholigovej Málage, kde v 34 zápasoch aktuálnej sezóny zaznamenal osem gólov a tri asistencie.

Je však najproduktívnejším španielskym hráčom v profesionálnych ligách krajiny. Počas svojej 23-ročnej kariéry strelil Castro 285 gólov v La Lige a La Lige 2. Tento počet prekonali len tí, ktorých možno považovať za najlepších, ktorí kedy hrali futbal: Cristiano Ronaldo (311 gólov) a Lionel Messi (474).

Keďže do jeho 42. narodenín zostáva už len niekoľko mesiacov, zdá sa nepravdepodobné, že Castro stihne zmazať svoj 189-gólový deficit na Messiho (26 zásahov na Ronalda), ale futbalový veterán myslí na iný rekord.

Štatistiky Castra v posledných sezónach
Štatistiky Castra v posledných sezónachFlashscore

Gólom proti Leganés dosiahol Castro 193. zásah v druhej lige. Iba jeden mu chýba k tomu, aby sa vyrovnal rekordérovi Ninovi, no a dva, aby sa sám stal najlepším strelcom v histórii. Párty by sa mohla začať už tento víkend proti Andorre a Málaga by určite ocenila jeho gólový prídavok, keďže sa nachádza na 20. mieste tabuľky s osembodovou stratou na prvú priečku, zaručujúcu záchranu.

Domáca kariéra

Castro je profesionálom od roku 2000 a celú svoju kariéru strávil v španielskom futbale. Jediná výnimka? Pol sezóny v čínskom klube Guizhou Zhicheng, kde v 12 zápasoch strelil sedem gólov. Inak hrával za Las Palmas, Deportivo, Albacete, Racing Santander, Nàstic, Huescu, Rayo Vallecano, Bétis, Cartagenu a Málagu. Na konte má aj dva tituly v druhej lige.