Šafrankovi sa v Rumunsku darí, svojmu tímu pomohol k deľbe bodov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Šafrankovi sa v Rumunsku darí, svojmu tímu pomohol k deľbe bodov
Šafranko sa opäť strelecky presadil.
Šafranko sa opäť strelecky presadil.Profimedia
Slovenský futbalista Pavol Šafranko (28) strelil v pondelok svoj druhý gól v novej sezóne najvyššej rumunskej súťaže. V závere duelu 4. kola zariadil presným zásahom remízu Sepsi Sf. Gheorghe s Otelulom (1:1).

Útočník začal zápas na lavičke náhradníkov, na ihrisko prišiel v 56. minúte a v 85. vyrovnal na konečných 1:1. Šafranko tak nadviazal na svoj gól z 3. ligového kola, keď pomohol k triumfu na pôde Dinama Bukurešť 3:0. Sepsi je po neúplnom 4. kole Ligy 1 na druhom mieste tabuľky o štyri body za zatiaľ stopercentným FCSB.

Rodák zo Stropkova začínal s futbalom v miestnom MŠK Tesla, neskôr sa presunul do Tatrana Prešov, kde zažil prechod medzi seniorov. Vo svojej premiérovej sezóne v Prešove odohral dokopy 18 zápasov. V roku 2016 hosťoval v Podbrezovej.

Šafrankova bilancia z posledných sezón.
Šafrankova bilancia z posledných sezón.Flashscore

Po pôsobení v Dunajskej Strede ho za 750 tisíc eur kúpil dánsky Aalborg a v 31 stretnutiach zaznamenal tri góly. V Sepsi prvýkrát pôsobil v rokoch 2019-2021, následne okúsil exotiku v juhoafrickom mužstve Mamelodi Sundowns. Od minulého roka je späť v Rumunsku.

S tímom sa v sezóne tešil zo zisku Cupa României (rumunský pohár) keď vo finále zdolali Universitateu Kluž po penaltovom rozstrele. Za reprezentačné výbery Slovenska odohral dokopy 23 duelov.