V Rumunsku úraduje efektívny Slovák. Pri mene Adama Nemca svietia parádne štatistiky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
V Rumunsku úraduje efektívny Slovák. Pri mene Adama Nemca svietia parádne štatistiky
Nemec sa môže pochváliť kvalitnou športovou formou.
Nemec sa môže pochváliť kvalitnou športovou formou.Profimedia
Z Rumunska sa o pozornosť slovenských fanúšikov hlási Adam Nemec. Vo veku 37 rokov stále potvrdzuje svoje futbalové kvality, ktoré 19. augusta deklaroval gólom a asistenciou. Okrem toho mu však vyšli aj predchádzajúce duely novej sezóny.

V spomínanom stretnutí nastúpil Nemec v drese Voluntari proti Dinamu Bukurešť. V 34. minúte súboja šiesteho kola rumunskej Ligy 1 najprv gólovou prihrávkou prispel k vyrovnaniu domácich na 1:1. Desať minút pred vypršaním základnej hracej doby znamenal jeho presný zásah stav 2:2, ktorý však vydržal iba pár chvíľ. Následne si hostia tesne pred záverom uchmatli všetky tri body.

Všetko ale mohlo byť inak, keby Slovákov spoluhráč Rúnar Már Sigurjónsson v nadstavenom čase premenil pokutový kop. Každopádne Adamov individuálny prínos bol v zápase citeľný.

Piate kolo pre bývalého reprezentanta vylepšenie osobných štatistík síce neznamenalo, no v predošlých štyroch vystúpeniach to bolo inak. Na domácej výhre nad Rapidom Bukurešť sa podieľal asistenciou, vo víťaznom meraní síl na pôde mužstva Petrolul pečatil triumf 2:0. Po jednej gólovej prihrávke si predtým pripísal v dueloch s Farulom Konstanca a FC Botosani.

Pri Nemcovom mene tak svietia čísla, za ktoré by sa nemusel hanbiť nejeden hokejový útočník - šesť ligových zápasov a totožný počet nazbieraných bodov za dva góly a štyri asistencie. Skúsený zakončovateľ sa doposiaľ stále objavil v základnej zostave svojho tímu a dôveru trénera nesklamal - do ročníka 2023/24 vstúpil vo veľkom štýle.

Ligové štatistiky Adama Nemca v aktuálnom ročníku
Ligové štatistiky Adama Nemca v aktuálnom ročníkuFlashscore