Gyömbérova Salernitana prekvapila Rím, hladká výhra Juventusu. Lecce šokovalo Lazio

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Gyömbérova Salernitana prekvapila Rím, hladká výhra Juventusu. Lecce šokovalo Lazio
Aktualizované
Belotti sa teší zo svojho prvého ligového gólu za AS Rím.
Belotti sa teší zo svojho prvého ligového gólu za AS Rím.Profimedia
Nedeľný program úvodného kola novej sezóny v talianskej Serii A mal na programe štyri stretnutia.

Domáci museli nastúpiť bez niekoľkých opôr. Pellegrini s Dybalom stáli pre žlté karty ešte z minulej sezóny a Abraham má problémy s kolenom. Katastrofálnu bilanciu za AS napravil útočník Andrea Belotti, ktorý síce prišiel do tímu pred štartom minulého ročníka, ale za celý nedal ani jeden ligový gól.

Teraz sa mu to podarilo už v prvom kole. Síce na začiatku ôsmej minúty zasiahol VAR, ale v 17. minúte sa už mohol tešiť. Aj keď úvod stretnutia bol podľa predstáv favorita, prišli dva presné zásahy skúseného Antonia Candrevu, ktorými Salernitana otočila výsledok.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore

Zaujímavejšie je to navyše tým, že bývalý taliansky reprezentant sa narodil v Ríme. Tréner Mourinho mohol byť spokojnejší tesne pred koncom, nakoľko Belotti sa trafil takisto hlavou po rohu a vyrovnal. 

Celé stretnutie za hostí odohral na ľavej strane trojčlennej defenzívy slovenský reprezentant Norbert Gyömbér. Videl žltú kartu. Medzi tromi žrďami stál známy Mexičan Guillermo Ochoa.

AS Rím - Salernitana 2:2

Výborný debut za Atalantu zažil belgický útočník Charles De Ketelaere. Po príchode z milánskeho AC rozhodol o výhre na pôde Sassuola, pričom o druhý gól sa postaral obranca Nadir Zortea. Ten práve v Sassuole hosťoval počas predošlého ročníka.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Hladký vstup do sezóny zaznamenal Juventus, ktorý zdolal Udinese. Rozhodol už v prvom polčase. V druhej minúte otvoril skóre Chiesa, asistoval mu Vlahovič. Ten druhý zásah sám strelil a to z pokutového kopu. V nadstavení sa pridal Rabiot po asistencii mladého Cambiasa.

Immobile potvrdil povesť zakončovateľa a dlho to vyzeralo, že Lazio splní na pôde Lecce pozíciu favorita, no v závere vyrovnal Almqvist. Di Francesco dokonca otočil skóre. V rozmedzí dvoch minút tak Lecce zmenilo výsledok a vyhralo. Na domácej strane ešte v zápasovej nominácii nefiguroval Nikola Krstovič, ktorý do tímu prišiel nedávno z Dunajskej Stredy.

Lecce - Lazio