Allegri má od vedenia Juventusu plnú dôveru, cieľom je postup do Ligy majstrov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Allegri má od vedenia Juventusu plnú dôveru, cieľom je postup do Ligy majstrov
Vedenie Juventusu svojmu trénerovi dôveruje.
Vedenie Juventusu svojmu trénerovi dôveruje.Profimedia
Viaceré popredné európske kluby budú po tejto sezóne hľadať nového trénera. Bayern Mníchov, Liverpool a Barcelona sa ocitnú bez kouča a je možné, že sa k nim pridá aj Juventus. Massimiliano Allegri (56) nemá podľa médií istú pozíciu.

Stará dáma mala výborný štart do sezóny a dlho držala krok s Interom Miláno, ale od konca januára vyhrala len jeden z ôsmich ligových zápasov a z boja o Scudetto sa teraz stalo bránenie pozície zaručujúcej Ligu majstrov. Pred Bianconeri sa dostalo AC Miláno, štvrtá Bologna sa priblížila na rozdiel piatich bodov a piaty AS Rím tiež znížil odstup.

Allegri sedí na lavičke Juventusu už druhýkrát a jeho zmluva platí do júna 2025. Špekulácie o jeho blížiacom sa odchode sú čoraz hlasnejšie, vedenie nie je spokojné s výsledkami a po sezóne by si mali obe strany spolu sadnúť a celú situáciu prediskutovať, reálnym riešením je predčasný koniec bývalého trénera Cagliari či AC Miláno.

Situácia na čele Serie A.
Situácia na čele Serie A.Flashscore

"Sezónu sme začali s nadšením a začiatok bol z hľadiska výsledkov úspešný, teraz práve prechádzame ťažším obdobím," ubezpečuje generálny riaditeľ Maurizio Scanavino.

"Niekedy neboli výkony na ihrisku úplne ideálne, inokedy sme hrali výborne a niekoľkokrát sme nedosiahli výsledky, ktoré sme si zaslúžili. Rozhodne však nepanikárime, mužstvo a tréner majú maximálnu dôveru. Spoločne pracujeme na nájdení kľúča, aby sme čo najskôr začali vyhrávať a dosiahli naše športové ciele, ktorými sú účasť v Lige majstrov a postup finále pohára," dodal.