Barcelona má na súpiske LM osem mladíkov z akadémie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Barcelona má na súpiske LM osem mladíkov z akadémie

Ukázať sa Európe bude chcieť aj Yamal.
Ukázať sa Európe bude chcieť aj Yamal.Profimedia
Termín uzávierky tímových súpisiek pre európske súťaže neminul ani Barcelonu. Katalánci predstavili zoznam hráčov, s ktorými sa pokusia triumfovať v Lige majstrov. Nachádza sa na ňom až osem mladíkov z tamojšej akadémie.

"Blaugranas" majú na zozname pre sezónu LM len 19 hráčov, ktorí sa dajú považovať za skúsenejších. Nechýbaju na nej ani dve portugalské posily João Félix a João Cancelo. Šancu zahrať si prestížnu súťaž bude mať aj talentovaný Lamine Yamal.

Práve 16-ročná hviezdička je jedným z ôsmich futbalistov, ktorí prichádzajú z mládežníckych štruktúr klubu. Je však veľký predpoklad, že Yamal už svoje futbalové umenie prezentoval natoľko, aby v A-tíme mohol stráviť celý ročník aj v La Lige.

Zo zvyšných siedmich mien si už seniorský debut odkrútili Ángel Alarcón, Marc Casadó, Aleix Garrido a Fermin López. Posledný menovaný zažil súťažnú premiéru na konci augusta proti Villarrealu. Ďalšími nádejami sú gólmani Ander Astralaga a Diego Kochen, ktorých dopĺňa stredný obranca Pau Cubarsí.

Aj keď v dnešnom futbalovom svete je už ťažko hovoriť o jednoduchej skupine, mnohí tvrdia, že Barcelona sa v rámci Ligy majstrov v takomto zoskupení nachádza. Ak by sa predpoklad sily mužstva potvrdil, existuje šanca, že mladíci by mohli dostať herný priestor v posledných dueloch jesennej časti Champions League.

Španielsky gigant bude pre rekonštrukciu slávneho Camp Nou svoje stretnutia hrávať na Estadi Olímpic Lluís Companys. Privíta tam protivníkov, akými sú Royal Antverpy, Porto a Šachtar Doneck.

Súpiska Barcelony pre aktuálny ročník LM

Brankári: ter Stegen, Peňa, Astralaga, Kochen

Obrancovia: Cancelo, Balde, Araújo, Martínez, Christensen, Alonso, Koundé, Cubarsí

Stredopoliari: Gavi, Pedri, Romeu, Roberto, de Jong, Gündoğan, Casadó, Garrido

Útočníci: Torres, Lewandowski, Raphinha, Félix, Yamal, Alarcón, López,