Liga majstrov: Bayern porazil Lazio, úradoval Harry Kane

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bayern odpovedal na krízu najlepším spôsobom, proti Laziu žiaril dvojgólový Kane

Kane opäť ukázal svoje kvality.
Kane opäť ukázal svoje kvality.Profimedia
Futbalisti mníchovského Bayernu zvládli osemfinálovú odvetu s Laziom a po prehre 0:1 v prvom stretnutí triumfovali na domácej pôde rozdielom triedy 3:0. Zabezpečili si tak postup do štvrťfinále Ligy majstrov. Meno súpera spoznajú pri žrebe, ktorý sa uskutoční 15. marca.

Bayern Mníchov - Lazio 3:0

Kouč domácich Thomas Tuchel mal pred odvetou nôž na krku. V médiách sa pred stretnutím objavili správy, že ak sa jeho zverencom nepodarí cez taliansku prekážku postúpiť, jeho koniec na lavičke by mohol prísť skôr než na konci sezóny. Bayern totiž zažíval na pomery nemeckého hegemóna nevídanú krízu, v posledných piatich zápasoch zvíťazil len raz. V milionárskej súťaži musel navyše dobiehať jednogólové manko z prvého duelu.

Mníchovčania však od úvodných minút ukazovali, že nechcú zažiť ďalšie sklamanie. V prvom dejstve otvoril skóre Harry Kane a do šatní sa po góle Thomasa Müllera odchádzalo za stavu 2:0 pre domácich.

Po zmene strán pridal druhý zásah Kane a spoločne s Kylianom Mbappém je tak najlepším strelcom aktuálnej edície Ligy majstrov so šiestimi presnými zásahmi. Na konte má aj tri asistencie, vo všetkých súťažiach sa v aktuálnom ročníku presadil už 33-krát. Na konte má o gól viac než v minulej sezóne, zaujímavé je však to, že na to potreboval o 16 súbojov menej.

Hodnotenie hráčov.
Hodnotenie hráčov.Flashscore

Müller sa stal najstarším hráčom (34 rokov, 174 dní) od čias Claudia Pizarra v apríli 2013, ktorý skóroval vo vyraďovačke Ligy majstrov v drese Bayernu. Na opačnej strane barikády je Jamal Musiala, ten absolvoval už svoj 30. zápas v LM, čo ho vo veku 21 rokov a 8 dní robí piatym najmladším futbalistom s takýmto počtom duelov.

Bayern sa tak prebojoval do štvrťfinále už dvanástykrát za posledných 13 rokov. Bavorský gigant navyše zvrátil nepriaznivé skóre po prvom zápase premiérovo od roku 2015, keď vyradil FC Porto.

Heat mapa Kanea.
Heat mapa Kanea.Opta by Statsperform / Profimedia