Liga majstrov: PSG potiahol Mbappé

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Mbappé vybavil odvetu, PSG s najmladšou zostavou v histórii postúpilo do štvrťfinále LM
Mbappé vybavil odvetu.
Mbappé vybavil odvetu.Profimedia
Futbalisti PSG vyhrali v utorkovom odvetnom zápase osemfinále Ligy majstrov na pôde Realu Sociedad 2:1 a spečatili postup do štvrťfinále.

Real Sociedad - PSG 1:2

/prvý zápas 0:2, postupuje PSG/

Hlavnou postavou stretnutia sa stal ako inak Kylian Mbappé, ktorý vsietil oba góly francúzskeho tímu a zo štyroch strelených zásahov PSG v dvojzápase sa postaral hneď o tri. Celkovo má v Lige majstrov na konte už 46 gólov, čo je rovnaký počet ako Eusébio a Filippo Inzaghi. Spoločne figurujú na delenej jedenástej priečke.

Mbappé sa stal prvým hráčom tejto sezóny, ktorý sa priamo podieľal na 41 góloch vo všetkých súťažiach (34 gólov a 7 asistencií v 34 stretnutiach). Zároveň bol pri 25 góloch v 32 vonkajších dueloch Ligy majstrov. Od jeho debutu v súťaži nikto iný nezaznamenal vyšší počet.

Na úvodný zásah mu asistoval Ousmane Dembélé, ktorý na štadióne Realu Sociedad skóroval alebo pripravil štyri góly, čo je spomedzi ihrísk súperov najviac v jeho kariére. PSG pritom nastúpilo v LM s najmladšou základnou zostavou vo svojej histórii. Priemerne mali hráči 23 rokov a 361 dní.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform