Prečo by sme nemohli vyradiť PSG? Tréner Realu Sociedad sníva o magickej noci v LM

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Prečo by sme nemohli vyradiť PSG? Tréner Realu Sociedad sníva o magickej noci v LM
Alguacil verí sile svojho výberu.
Alguacil verí sile svojho výberu.AFP
Kormidelník Realu Sociedad Imanol Alguacil (52) sa pred domácou odvetou Ligy majstrov s PSG vyjadril, že sníva o magickej noci, v ktorej jeho tím zvráti nepriaznivý výsledok 0:2 z prvého zápasu. K tomuto snu mu môže pomôcť aj búrlivá atmosféra na štadióne v San Sebastiáne.

Alguacil na tlačovej konferencii pred utorkovým duelom uviedol: "Bude to ťažké, pretože PSG má jeden z najlepších tímov v Lige majstrov a patrí k favoritom. V Paríži sme ale prvú hodinu hrali na rovnakej úrovni ako súper. O výsledku rozhodli malé detaily, darčeky od nás." 

V hlavnom meste Francúzska poslal favorita do vedenia tesne pred uplynutím hodiny hry Kylian Mbappé, o 12 minút neskôr stanovil konečnú podobu rezultátu Bradley Barcola. Alguacil, ktorého tím od konca januára vyhral iba jeden z deviatich súťažných súbojov, je presvedčený, že mužstvo tentoraz môže uspieť: "Chceme vyradiť PSG, verím tomu. Dúfajme, že po zápase budeme všetci oslavovať postup, bola by to bomba."

Počas spomínanej nepriaznivej série strelil káder zo San Sebastiánu len šesť gólov. V La Lige klesol na siedmu priečku a z Copa del Rey ho v semifinále na penalty vyradila Malorka. Semifinalisti Európskeho pohára z roku 1983 ešte nikdy nepostúpili z dvojzápasu vyraďovacej časti novodobej Ligy majstrov. Napriek tomu zostáva tréner baskického mužstva optimistický.

"Myslím si, že to dokážeme, ale musíme urobiť veľa vecí dobre, pretože proti nám stojí silný tím. Prečo nie, ak všetko pôjde naším smerom? Prečo by sme to nemohli otočiť a snívať o magickej noci, v ktorej vyradíme PSG?" vyjadril nádej.