Život bez Mbappého? V novej sezóne budeme oveľa lepší, sľubuje Enrique

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Život bez Mbappého? V novej sezóne budeme oveľa lepší, sľubuje Enrique

Parížsky majster kraľuje tabuľke Ligue 1.
Parížsky majster kraľuje tabuľke Ligue 1.AFP
Tréner Paríža Saint-Germain Luis Enrique (53) prisľúbil, že francúzsky gigant bude mať v budúcej sezóne silnejší tím. Uviedol to aj napriek blížiacemu sa odchodu Kyliana Mbappého (25), ktorému po aktuálnej sezóne vyprší zmluva.

Enrique odmietol uviesť konkrétne prestupové ciele či mená, ktoré by mohli nahradiť Mbappého. Takisto sa nevyjadril ani k otázke, či je na tomto zozname útočník Rafael Leão z milánskeho AC. Tému otočil iným smerom. "Ak všetko pôjde dobre, som si istý, že budeme mať oveľa lepší tím ako tento rok. Som o tom presvedčený, rovnako to bude v obrane, útoku, strede poľa, takticky aj fyzicky," vravel bývalý tréner Barcelony či Španielska.

Všelijaké špekulácie sa začali vyplavovať aj po tom, ako Mbappého stiahol z ihriska, keď PSG minulý týždeň remizovalo s Rennes. Kormidelník neskôr povedal, že lídri Ligue 1 si musia zvyknúť na život bez svojej opory, ktorá nedávno informovala vedenie klubu o svojom rozhodnutí odísť po konci aktuálneho ročníka: "Skôr či neskôr, keď sa to stane, si budeme musieť zvyknúť na hru bez Kyliana."

Parížania majú na čele ligovej tabuľky 11-bodový náskok pred piatkovým výjazdom do Monaka, bývalého klubu práve Mbappého. Pre zranenie lýtka sa v tamojšom kniežactve nepredstaví kapitán Marquinhos. Následne sa káder z hlavného mesta vydá do Španielska, kde sa stretne s Realom Sociedad v druhom zápase osemfinále Ligy majstrov a bude obhajovať náskok 2:0 z prvého stretnutia.

"Vstupujeme do náročného obdobia. Hráči naozaj chcú vyhrať, toto je kľúčový bod sezóny, najlepší čas. Je to všetko alebo nič a to je príjemný pocit," povedal španielsky lodivod.