Mbappé bude hrať, keď budem chcieť. Je to odkaz pre všetkých, reaguje Enrique

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mbappé bude hrať, keď budem chcieť. Je to odkaz pre všetkých, reaguje Enrique

Mbappé po tom, čo ho Luis Enrique stiahol z ihriska.
Mbappé po tom, čo ho Luis Enrique stiahol z ihriska.AFP
Po tom, ako tréner Luis Enrique (53) vystriedal Kyliana Mbappého (25) v nedeľňajšom zápase Paríža Saint-Germain s Rennes, kouč majstra Ligue 1 povedal, že superhviezda, ktorá má podľa zákulisných informácii čoskoro potvrdiť svoj odchod, bude hrať vtedy, "keď budem chcieť, aby hral".

PSG - Rennes 1:1

Luis Enrique stiahol kapitána Francúzska Mbappého v 65. minúte, keď PSG prehrávalo. Jeho náhrada, Goncalo Ramos, vybojovala a premenila penaltu v nadstavenom čase, vďaka ktorej domáci brali aspoň bod. Mbappé viackrát vyjadril túžbu odísť, keď mu po tejto sezóne vyprší zmluva, pričom jeho ďalšou destináciou by mal byť Real Madrid.

"Je to veľmi jednoduché. Skôr či neskôr, keď sa to stane, si budeme musieť zvyknúť na hru bez Kyliana," uviedol Luis Enrique na pozápasovej tlačovej konferencii. "Keď budem chcieť, aby hral, postavím ho, a keď nie, rozhodnem sa opäť ja."

Medzi 64. a 70. minútou Luis Enrique vystriedal celú útočnú formáciu, pričom stiahol aj Ousmana Dembélého a Bradleyho Barcolu.

Luis Enrique (druhý zľava) medzi zverencami po záverečnom hvizde.
Luis Enrique (druhý zľava) medzi zverencami po záverečnom hvizde.AFP

"Je to odkaz pre všetkých. Ak si myslíte, že budem akceptovať hráčov, ktorí sa na ihrisku flákajú, nie je to tak," poznamenal Enrique bezprostredne po dueli. Na tlačovej konferencii zdôraznil, že nevyčleňuje žiadneho hráča a že celý tím bol "menej motivovaný" ako zvyčajne. "Nie, nie, všetko ste to pochopili zle. Je to odkaz pre všetkých."

"Chcel som zmeniť atmosféru. Nechcel som Dembélého stiahnuť, ale myslel som si, že sa trápi. Mám to šťastie, že trénujem približne 20 hráčov na veľmi vysokej úrovni, a chcem, aby pochopili, že každú minútu si musia zaslúžiť."

"Chcem maximálnu súťaživosť. Chcem, aby si každý hráč zaslúžil svoj hrací čas. Chcem, aby si moji hráči povedali: 'Keď som v základnej zostave, musím z toho vyťažiť maximum'," vysvetlil Enrique.

PSG má ligový titul vo vlastných rukách.
PSG má ligový titul vo vlastných rukách.Flashscore

PSG, ktoré má v Ligue 1 pred Brestom 11-bodový náskok, sa v piatok stretne s tretím Monakom a potom 5. marca odcestuje do San Sebastiánu, kde sa v odvetnom stretnutí Ligy majstrov stretne s Realom Sociedad, s náskokom 2:0 z prvého duelu.

"Milujem to. Chcel by som, aby každý duel bol takýto - ako proti Brestu, Monaku či Realu Sociedad. Čím ťažšie zápasy, tým lepšie. Myslí si niekto, že odveta proti Realu Sociedad bude jednoduchá?" položil Enrique na záver rečnícku otázku.