Enrique stiahol Mbappého už cez polčas. Francúz zvyšok duelu sledoval s matkou na tribúne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Enrique stiahol Mbappého už cez polčas. Francúz zvyšok duelu sledoval s matkou na tribúne

Mbappé je na odchode z PSG a začína to pociťovať.
Mbappé je na odchode z PSG a začína to pociťovať.Profimedia
V Paríži Saint-Germain údajne nevidí svoju budúcnosť. Jeho prestup do Realu Madrid je pre väčšinu fanúšikov a odborníkov hotovou vecou. Stále však chýba oficiálne potvrdenie od španielskeho giganta. Napriek všetkému začína Kylian Mbappé (25) od svojho stále kmeňového klubu schytávať údery. Už druhýkrát za sebou bol predčasne vystriedaný, pričom z posledných piatich zápasoch odohral 90 minút iba raz.

Monako - PSG 0:0

Stalo sa tak v rámci osemfinále Ligy majstrov, keď bol pri výhre nad Realom Sociedad. Francúzsky reprezentant sa vtedy zapísal medzi strelcov, inak začína byť v Paríži na vedľajšej koľaji.

Raz zostal na lavičke celý zápas, potom si na 29 minút vyskúšal úlohu žolíka, aby bol následne vystriedaný po hodine hry a teraz opustil súboj už cez polčas. Taká je Mbappého bilancia v PSG v posledných dueloch.

Posledných päť duelov z pohľadu časového vyťaženia Mbappého.
Posledných päť duelov z pohľadu časového vyťaženia Mbappého.Flashscore

V prípade stretnutia proti Nantes, keď Mbappé odohral len 29 minút, či prípadného skorého striedania proti Rennes (64. minúta) sa zdalo, že ide o šetrenie najväčšej hviezdy. Teraz však tréner Luis Enrique stiahol najlepšieho strelca Ligue 1 už cez polčas na pôde Monaka, odkiaľ Mbappé pred šiestimi rokmi prišiel do Paríža.

"Je to moje rozhodnutie," reagoval Enrique na otázky televíznych reportérov. "Robím také rozhodnutia, aby som vždy konal v prospech tímu. Skôr či neskôr tu nebude a budeme musieť hrať bez neho. Musíme sa to naučiť," obhajoval svoje konanie.

Zdá sa však, že 25-ročný útočník si z toho ťažkú hlavu nerobí. Po prestávke sa obliekol do civilu a namiesto toho, aby zvyšok zápasu sledoval z lavičky so spoluhráčmi, odišiel na tribúnu za svojou matkou. To, že bol Mbappé stiahnutý v dvoch po sebe idúcich meraniach síl za PSG, sa stalo prvý raz od októbra 2022. 

Líder francúzskej ligy si bez svojej najväčšej hviezdy nedokázal poradiť s tímom z kniežatstva. Do hlavného mesta si odniesol bod za bezgólovú remízu.

Livesport Daily #203: Real bude Mbappému sedieť, môže sa stať legendou, hovorí komentátor Jinoch.
Livesport