Liga majstrov: Tuchel pred odvetou s Laziom neskladá zbrane

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Na špičkový výkon potrebujeme cítiť tlak, tvrdí Tuchel pred odvetou s Laziom

Tuchelov tím sa musí snažiť o zvrat.
Tuchelov tím sa musí snažiť o zvrat.Reuters
Tréner Bayernu Mníchov Thomas Tuchel (50) povedal, že ak chce Bayern v utorkovej odvete osemfinále Ligy majstrov proti Laziu podať špičkový výkon a zvrátiť nepriaznivý stav, musí cítiť tlak. Prvý zápas v Ríme prehrali Bavori 0:1.

Bayern je ďaleko od svojej najlepšej formy, v posledných piatich dueloch vo všetkých súťažiach dokázal vyhrať len raz. Tuchel už oznámil, že po konci sezóny odíde z postu hlavného trénera. Naposledy nemecký gigant iba remizoval na pôde Freiburgu a v Bundeslige stráca na vedúci Leverkusen už 10 bodov.

"Myslím si, že situácia je pre nás veľmi jasná, ale na špičkové výkony je potrebný určitý tlak. Naše posledné výsledky vrátane prehry v prvom zápase v Taliansku znamenajú, že to vôbec nebude ľahké. Tlak je potrebný, bude prítomný. Latka je vysoko," vravel nemecký kormidelník na tlačovej konferencii.

Bavorom, ktorí vyhrali posledných 11 domácich ligových titulov a trofej Ligy majstrov získali v roku 2020, hrozí, že v tejto sezóne zostanú bez jediného triumfu. Vypadnutie z Európy by mohlo potenciálne znamenať aj skorší odchod Tuchela. "Viem, na čom sme sa dohodli a čo sme komunikovali. Môžete si byť istí, že nikto nemá väčšiu ambíciu vyhrať ako ja," dodal.

"Bude sa počítať každá minúta. Nemáme času nazvyš, ten je na strane Lazia, takže musíme hrať s chladnou hlavou, ale stále mať emócie a s nimi šliapnuť na plyn a hrať na góly," vysvetlil.