Zrealizovať nemožné. Nový športový riaditeľ Bayernu dúfa v ligový titul

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zrealizovať nemožné. Nový športový riaditeľ Bayernu dúfa v ligový titul

Max Eberl bude od 1. marca športovým riaditeľom.
Max Eberl bude od 1. marca športovým riaditeľom.Reuters
Max Eberl (50), ktorý 1. marca prevezme funkciu športového riaditeľa Bayernu Mníchov, v utorok povedal, že napriek osembodovej strate v Bundeslige tím ešte neodpísal a dúfa, že zisk titulu je stále možný.

Eberl, ktorý v Bayerne Mníchov strávil 15 rokov ako futbalista do roku 1994, predtým 14 rokov pôsobil ako športový riaditeľ Borussie Mönchengladbach a v roku 2022 nastúpil do štruktúr Lipska. To ho však prepustilo uplynulý september po mediálnych špekuláciách, ktoré ho spájali s prestupom do Bayernu.

"Je to veľká radosť vrátiť sa po 30 rokoch, radosť z návratu domov," uviedol Eberl na tlačovej konferencii v Mníchove.

"Cieľom je v týchto troch mesiacoch vyťažiť zo sezóny čo najviac. Je nezvyčajné byť v úlohe prenasledovateľa so stratou ôsmich bodov v lige. Aj v Lige majstrov musíme manko doháňať, ale ani to nie je nemožné zvrátiť. Možno dokonca vyhrať titul. Človek nikdy nevie."

Bavori, ktorí sa minulý týždeň rozhodli na konci sezóny rozlúčiť sa s trénerom Thomasom Tuchelom, zaostávajú v lige za vedúcim Bayerom Leverkusen o osem bodov. Prehrali aj prvý duel osemfinále Ligy majstrov s talianskym Laziom 0:1. Odvetný duel sa uskutoční na budúci mesiac v Mníchove.

Najbližší program Bayernu.
Najbližší program Bayernu.Flashscore

"Je to výzva, ale ešte nechcem sezónu odpísať. Stále zostáva v hre príliš veľa bodov. Teraz ide o to, aby sme nasledujúce tri mesiace súperom nič nedarovali." Minulý týždeň Bayern ukončil trojzápasovú sériu prehier vo všetkých súťažiach domácim víťazstvom 2:1 v lige nad Lipskom.

"Videl som reakciu tímu minulý týždeň. Mám z nej dobrý pocit. Urobíme všetko pre to, aby sme zrealizovali nemožné," doplnil Eberl.

Dodal, že po nástupe 1. marca začne so šéfmi klubu pracovať aj na hľadaní Tuchelovho nástupcu pre budúcu sezónu. Tuchel skončí vo funkcii len po jednej kompletnej sezóne, keď sa ujal vedenia v marci minulého roka, a rekordný 12. ligový titul v rade sa momentálne javí ako otázny.

"Momentálne sa veľa špekuluje (o ďalšom trénerovi), ale sú to rozhovory a úvahy, ktoré musíme urobiť v pokoji. Musíme nájsť vhodného trénera pre Bayern, potom vhodných hráčov pre náš klub a nášho trénera," uzavrel nový športový riaditeľ Bavorov.