Benfica sa doma nepresadila. Schmidt: Je to len polčas, v Miláne môžeme vyhrať

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Benfica sa doma nepresadila. Schmidt: Je to len polčas, v Miláne môžeme vyhrať

Mário nastúpil proti bývalým kolegom.
Mário nastúpil proti bývalým kolegom. Profimedia
Tréner lisabonskej Benficy Roger Schmidt (56) trval na tom, že aj keď jeho tímu hrozí vyradenie z Ligy majstrov po utorňajšej domácej prehre 0:2 v prvom zápase štvrťfinále s Interom Miláno, tak ešte nič nie je stratené

Druhopolčasové góly prvého zápasu v podaní dvojice Nicoló Barella a Romelu Lukaku znamenali pre taliansky celok obrovský krok smerom k prebojovaniu sa do poslednej štvorky, čím lídrovi portugalskej ligy nechali priestor na snahu a iniciatívu v odvete.

"Prehrať doma 0:2 nie je ideálne, ale sme len v polčase štvrťfinále. V Miláne môžeme vyhrať. Mali sme dobré momenty, ale aj smolu pri penalte. Aj my sme mohli kopať jednu alebo dve. To je futbal," vravel lodivod Portugalčanov. "Bol to ťažký zápas. Myslím si, že oba tímy mali svoje šance. My sme tie naše, žiaľ, nevyužili," dodal nemecký rodák Schmidt.

Strelci duelu v Lisabone
Strelci duelu v LisaboneFlashscore

Nešťastným momentom bola pre domácich ruka vo vlastnom pokutovom úžemí, ktorou zahral kapitán João Mário. Celú situáciu si hlavný arbiter Michael Oliver skontroloval aj pomocou systému VAR a rozhodol o udelení penalty v prospech hostí, ktorú v 82. minúte bezpečne premenil spomínaný belgický kanonier. Ten sa v tejto sezóne trápil so zraneniami i formou a v základnej zostave Interu dostal prednosť Edin Džeko.

"Musím sa jednoducho pozerať dopredu a snažiť sa čo najviac pomôcť tímu. Dostávam sa späť do formy, dávam tímu veľa, ale to robia aj všetci ostatní. Hrali sme inteligentne. Mali sme aj ďalšie príležitosti na strelenie troch alebo štyroch gólov, ale proti takémuto tímu je víťazstvo 2:0 dobrý výsledok" uviedol Lukaku.

Utorková prehra bola pre Benficu len treťou v sezóne, ale druhou v rade. Minulý piatok v domácej lige prehrala s Portom, čím si znížila svoj náskok na čele tabuľky na sedem bodov. Interu patrí v Serii A až pozícia číslo päť.