Dvakrát po sebe zostúpil, finále LM sledoval ako divák. Teraz tam Joselu poslal Real Madrid

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dvakrát po sebe zostúpil, finále LM sledoval ako divák. Teraz tam Joselu poslal Real Madrid

Joselu sa stal hrdinom Realu Madrid.
Joselu sa stal hrdinom Realu Madrid.Profimedia
Futbal píše nádherné príbehy a jeden taký sa stal v stredu večer na Santiago Bernabéu. Real Madrid opäť ukázal, že je nemožné odpisovať ho. Prehrával 0:1, ale na ihrisko prišiel donedávna ešte pomerne neznámy útočník Joselu (34) a poslal klub svojho srdca do finále.

Mnoho fanúšikov bieleho baletu pred štartom ročníka ohŕňalo nosom. Joselu prišiel na hosťovanie za 500-tisíc eur. Na čo?! Pýtali sa takmer všetci. Je za zenitom a nikdy nehral za väčší klub. On ich ale všetkých vyviedol z omylu a po ďalšej magickej noci už o jeho dôležitosti nepochybuje nikto.

Jeho rodina pochádza z Galície, ale narodil sa v nemeckom Stuttgarte. Do Realu prvýkrát prišiel už ako veľmi mladý zo Celty Vigo. Hrával za rezervný tím. Iba raz nastúpil v "áčku" a hneď z toho bol gól po centri Cristiana Ronalda, ktorý Joselu zakončil pravačkou. Neskôr pôsobil v Hoffenheime, Frankfurte, Hannoveri, Stoke City či Newcastli.

Real Madrid - Bayern 2:1

Pred začiatkom sezóny 2022/23 posilnil Espanyol. Sezóna mu vyšla skvele, veď vsietil až 16 gólov, najvyšší počet v kariére a skončil tretí v tabuľke najlepších strelcov za Lewandowskim a Benzemom. Napriek tomu barcelonský tím vypadol z La Ligy. Útočník to zažil druhý raz po sebe, nakoľko vypadol aj s Alavésom. 

V marci 2023 mal už 33 rokov, keď premiérovo dostal pozvánku do seniorského národného tímu Španielska a stal sa najstarším debutantom od roku 2006. Pri premiére proti Nórsku prišiel z lavičky a strelil dva góly. Potom rozhodol napríklad aj semifinále Ligy národov a vo finále sa tešil z trofeje. Doposiaľ má na konte 10 štartov a štyri zásahy.

Joselu a jeho skvelé štatistiky.
Joselu a jeho skvelé štatistiky.Flashscore

Keď Joselu pred takmer rokom prišiel do Realu, klub za jeho ročné hosťovanie zaplatil spomínaného pol milióna. Túto investíciu už dávno vrátil a mnohokrát ju aj zvýšil. Od začiatku ročníka má na konte 17 súťažných gólov. Deväť v La Lige a okrem iného päť v Lige majstrov. Na tie dva do siete Bayernu však nikdy nezabudne.

Pri prvom ukázal povesť zabijaka a išiel za loptou, ktorú Neuer mal udržať. Ak by tam ale nešprintoval, tak sa nedočká. Pri druhom na neho zabudla defenzíva a z prakticky neznámeho mena sa stal hrdina. Keď Real postúpil do finále v roku 2022, tak sa naň s otcom vybral ako fanúšik a z tribúny sledoval výhru nad Liverpoolom.

Teraz priamo na ihrisku skóroval a stal sa nesmrteľným. Los Blancos ho môžu po sezóne odkúpiť za 1,5 milióna eur. Či sa tak stane, je otázne, keďže po odchode Benzemu mal byť len akousi krátkodobou náhradou, kým prídu MbappéEndrick. Minimálne druhý menovaný sa čoskoro do Madridu chystá, ale Joselu by chcel ostať. Aj keby nehral.

Miluje Real a užíva si byť súčasťou tohto klubu. "Prišiel som sem pomôcť a prispieť svojou troškou. Tréner na začiatku sezóny vedel, čo môžem ponúknuť, ja tiež. Som rád, že som vyhral titul v La Lige a že som vo finále Ligy majstrov," povedal po stredajšom stretnutí.

"Vyhrali sme a sme vo finále. Zápasy sa vyhrávajú s túžbou a srdcom. Tréner nám to pred duelom povedal. Aj tieto zápasy musíte vyhrávať srdcom a Madrid ho má veľké," nadviazal.