Fenomén Bellingham. Jesus sa vracia do formy a kľúčový Cancelo

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Fenomén Bellingham. Jesus sa vracia do formy a kľúčový Cancelo
Jude Bellingham opäť pomohol Realu. Tentoraz sa výrazne podieľal na triumfe s Neapolom.
Jude Bellingham opäť pomohol Realu. Tentoraz sa výrazne podieľal na triumfe s Neapolom.Profimedia/Flashscore
Piaty hrací deň Ligy majstrov 2023/24 je za nami, a tak je čas vybrať jedenásť hráčov, ktorí nás počas uplynulých dvoch večerov očarili. Náš výber vychádza z nášho interného systému hodnotenia, ktorý zohľadňuje množstvo individuálnych štatistík - napríklad góly, strely na bránu, úspešné prihrávky či získané lopty. Flashscore Správy pripravili piatu najlepšiu zostavu tohtosezónnej edície najprestížnejšej klubovej súťaže v Európe.
Najlepší hráči prestížnej Ligy majstrov v rámci 5. hracieho kola.
Najlepší hráči prestížnej Ligy majstrov v rámci 5. hracieho kola.Flashscore

Brankár

Alexander Schlager - RB Salzburg

Salzburg vybojoval v San Sebastiáne proti Realu Sociedad bezgólovú remízu. Rakúšania si tak udržali šancu na tretie miesto a účasť v Európskej lige. Schlager sa pri remíze blysol celkovo siedmimi zákrokmi.

Obrancovia

Joao Cancelo - Barcelona

Barca sa v domácom zápase proti Portu trápila. V 30. minúte dokonca prehrávala. Už o dve minúty neskôr Joao Cancelo po efektnom driblingu vyrovnal. Jeho menovec Félix napokon v 57. minúte strelil víťazný gól na 2:1 po spolupráci práve s Cancelom.

Katalánsko si podmaňuje portugalské duo Cancelo a Félix.
Katalánsko si podmaňuje portugalské duo Cancelo a Félix.AFP

Mats Hummels - Borussia Dortmund

V 34 rokoch už Hummels nemá takú rýchlosť ako v časoch svojej najväčšej slávy, ale veterán to vynahrádza vynikajúcou predvídavosťou či inteligentným pohybom. Nemec vyhral 13 súbojov pri víťazstve 3:1 nad Milánom, vďaka čomu si Dortmund zabezpečil účasť v osemfinále.

Mykola Matvijenko - Šachtar Doneck

Doneck môže po víťazstve 1:0 nad Antverpami stále dúfať v postup. Po štandardke v 11. minúte Mykola Matvijenko hlavou poslal loptu do siete a stal sa jediným strelcom zápasu. Štvrtá gólová hlavička pre Šachtar v skupinovej fáze.

Antonio Rüdiger - Real Madrid

Rüdiger bol nominovaný do našej ideálnej zostavy aj v 1. kole. Tridsaťročný futbalista zažiaril pri víťazstve Realu nad Neapolom 4:2 asistenciou a 89-percentnou úspešnosťou prihrávok.

Stredopoliari

Bruno Fernandes - Manchester United

"Červeným diablom" hrozí vypadnutie zo skupinovej fázy, ale Bruno Fernandes za to nemôže. Portugalská opora klubu z Old Trafford pripravila prvý gól v súboji proti Galatasarayu (3:3) a v 18. minúte sama skórovala nádherným ďalekonosným pokusom. V United nesie takmer celú ťarchu na sebe.

Hakim Ziyech - Galatasaray

Galatasaray predviedol proti United veľkolepý návrat. Turci prehrávali, ale nakoniec dokázali uhrať remízu 3:3 aj vďaka niekoľkým chybám brankára Andrého Onanu i gólom Hakima Ziyecha. Maročan odohral svoj najlepší duel vo farbách tureckého celku, keď strelil gól a perfektnou prihrávkou pripravil Aktürkoğluovi vyrovnávajúci.

Hakim Ziyech ukázal proti Manchestru United všetky svoje prednosti.
Hakim Ziyech ukázal proti Manchestru United všetky svoje prednosti.Profimedia

Jude Bellingham - Real Madrid

Bellingham je a zostáva fenoménom. Dvadsaťročný mladík strelil svoj 15. gól v šestnástom súťažnom zápase za Real Madrid pri víťazstve 4:2 nad Neapolom. Jednoducho neuveriteľné.

Phil Foden - Manchester City

Manchester City sa v domácom vystúpení proti Lipsku trápil a v polčase dokonca prehrával 0:2. Nasledoval pamätný obrat, na ktorom sa podieľal Phil Foden. Angličan sa predviedol v plnej paráde, keď dôležitým gólom vyrovnal na 2:2. Perfektné držanie lopty, rýchly pohyb a citlivé zakončenie.

Phil Foden strelil dôležitý gól za City.
Phil Foden strelil dôležitý gól za City.Profimedia

Joao Mario - Benfica

Benfica si doma proti minuloročnému finalistovi Interu takmer zabezpečila prvé víťazstvo v aktuálnej sezóne Ligy majstrov. Joao Mario bol proti svojmu bývalému klubu veľmi motivovaný a v prvom dejstve zaznamenal hetrik v priebehu necelej polhdiny. Benfica však premrhala vedenie a zápas sa nakoniec skončil remízou 3:3.

Útočníci

Gabriel Jesus - Arsenal

Arsenal pri víťazstve 6:0 nad Lensom neukázal žiadnu ľútosť. Gabriel Jesus ukončil svoje gólové suchoty pri drvivom triumfe a strelil prvý zásah po viac ako mesiaci.

Gabriel Jesus ukončil strelecké suchoty práve včas.
Gabriel Jesus ukončil strelecké suchoty práve včas.AFP