Real zachránil Paz, s Arsenalom majú isté prvé miesto. Vavro proti Bayernu gól nedopustil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Real zachránil Paz, s Arsenalom majú isté prvé miesto. Vavro proti Bayernu gól nedopustil
Aktualizované
Mladý Nico Paz strelil prvý gól za Real Madrid.
Mladý Nico Paz strelil prvý gól za Real Madrid.Profimedia
Futbalisti Manchestru United remizovali v zápase 5. kola základných skupín Ligy majstrov na pôde Galatasarayu 2:2. Sevilla doma prehrala proti PSV Eindhoven, ktorý má istý postup. Real Madrid a aj Arsenal si zabezpečili vo svojich skupinách prvé miesta.

Skupina A

Galatasaray - Manchester United 3:3

Manchester United začal výborne, pretože sa presadili Garnacho a Fernandes, ktorý aj asistoval na úvodný zásah, čím sa mu podarilo od februára 2020 mať bilanciu aspoň 1+1 v šestnástom zápase. Spomedzi hráčov klubov Premier League to za ten čas dokázal iba Salah. Portugalčan zároveň zaknihoval ôsmu prihrávku v Lige majstrov od začiatku ročníka 2021/22.

Viac ich majú v danom období iba Vinícius (13) a De Bruyne (9). Kapitán hostí navyše minulú sezónu vynechal. Brankár Onana robil chyby a dva razy ho z priamych kopov nachytal Ziyech. Maročan je po Cristianovi Ronaldovi a Neymarovi iba druhým hráčom v histórii LM, ktorý sa dvakrát v jednom stretnutí presadil z priameho kopu.

McTominay vsietil svoj štvrtý gól v sezóne, tým prekonal zápis z tej predošlej (3). Galatasaray každopádne dokázal vyrovnať zásluhou peknej strely Aktürkoğluho. Žiadny iný anglický tím nikdy neinkasoval v úvodných piatich zápasov Ligy majstrov toľko gólov ako "Red Devils" (14). Zároveň v prvých 20 dueloch sezóny dostal už 33 presných zásahov. Naposledy mal také zlé čísla počas ročníka 1962/63 (43).

Manchester United ostáva po remíze so štyrmi bodmi na poslednom mieste tabuľky a v záverečnom stretnutí musí poraziť Bayern. Galatasaray je tretí, získal päť bodov.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Bayern Mníchov - FC Kodaň 0:0

Bayern napriek istote prvého miesta nastúpil v silnej zostave, tréner Tuchel nešetril ani Kanea. Defenzíva Kodane na čele s Denisom Vavrom, ktorý odohral kompletnú minútáž, však pracovala veľmi dobre a udržala čisté konto. Kodaň uhral v Allianz Aréne veľmi cenný výsledok, po ktorom má na druhom mieste päť bodov, rovnako ako tretí Galatasaray. Práve tieto dve mužstvá sa stretnú v priamom súboji o postup.

Aktuálna tabuľka skupiny A.
Aktuálna tabuľka skupiny A.Flashscore

Skupina B

Sevilla - PSV Eindhoven 2:3

Obranca Sergio Ramos otvoril skóre zápasu a strelil jubilejný 10 000. gól v histórii Ligy majstrov. Stalo sa tak presne 31 rokov a štyri dni po tom, ako v roku 1992 vsietil vôbec prvý Daniel Amokachi z belgického mužstva Club Bruggy. Sevilla nastúpila s najstaršou základnou zostavou v ére LM, priemerný vek bol 32 rokov a 19 dní. Najstarší kapitán Navas má už 38 rokov, najmladší člen bol 26-ročný.

Za stavu 2:0 videl Ocampos tretiu červenú kartu Sevilly v posledných dvoch zápasoch, keďže cez víkend boli vylúčení Ramos aj Navas. PSV to využilo najskôr na zníženie, potom vyrovnal vlastný gól Gudelja a nakoniec skóre úplne otočil Američan Pepi. Španielsky tím tak prišiel o vyhratý zápas a na poslednom mieste má iba dva body. PSV Eindhoven je na druhej priečke s ôsmimi bodmi. Holandský tím vďaka vysokej výhre Arsenalu získal istotu postupu.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Arsenal - Lens 6:0

Arsenal vybavil Lens už po 27 minútach, počas ktorých strelil štyri góly a v nadstavenom čase úvodného dejstva pridal aj piaty zásah. S prehľadom si zabezpečil prvé miesto v skupine a Lensu vrátil predošlú prehru aj s úrokmi. O dva týždne proti PSV tak trénera Arteta môže šetriť najväčšie opory, keďže kalendár je nesmierne nabitý.

"Gunners" sú prvým anglickým tímom, ktorý v Lige majstrov po polčase viedol o päť zásahov a takisto mal premiérovo za 45 minút až päť rôznych strelcov. Spoločne s Manchestrom United z novembra 1998 proti Brøndby dokázal Arsenal skórovať štyrikrát za spomínaných 27 minút.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

 

Saka je po Wirtzovi z Leverkusenu len druhým hráčom aktuálneho ročníka s aspoň desiatimi asistenciami a zároveň mal trikrát po sebe v domácom prostredí v rámci LM bilanciu aspoň 1+1, čo pred ním dokázali iba Benzema a Suárez. Rovnaké čísla mali aj Jesus s Martinellim, dvakrát prihrával Tomijasu.

Gabriel Jesus sa stal prvým futbalistom anglického tímu, ktorý sa presadil vo všetkých z prvých štyroch stretnutí v novom tíme na úrovni LM. Poltucet dokonal z penalty Jorginho. Lens je tretí, na druhé PSV stráca tri body a rovnaký náskok má pred poslednou Sevillou, s ktorou ukončí boje v základnej skupine.

Aktuálna tabuľka skupiny B.
Aktuálna tabuľka skupiny B.Flashscore

Skupina C

Real Madrid - SSC Neapol 4:2

Skvelou formou sa môže pýšiť Rodrygo, ktorý sa v posledných siedmich zápasoch zapísal siedmimi gólmi a štyrmi asistenciami. Bellingham sa vďaka ďalšiemu presnému zásahu stal prvým futbalistom Realu Madrid s gólom v každom z úvodných štyroch duelov v Lige majstrov. Neapol s favoritom dlho držal krok a rovnako ako doma mu strelil dva góly. Real ich dokopy v piatich dueloch inkasoval päť. 

Podobne ako v Taliansku, tak aj teraz mal posledné slovo Real a opäť z toho bola strela z diaľky. Mladý argentínsky ofenzívny hráč Nico Paz sa uvoľnil a vystrelil k žrdi, čím strelil svoj prvý gól za Real Madrid. Bol to iba jeho štvrtý duel za áčko a druhý v LM, zakaždým naskakoval ako náhradník. Viacero veľmi dobrých šancí zahodil Joselu, nakoniec sa po skvelej prihrávke Bellinghama dočkal aj on.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Stanislav Lobotka odohral kompletnú minutáž. Výsledok znamená, že "biely balet" má istotu prvého miesta, hostia ale istotu druhého ešte nie. K tomuto rozhodnutiu prispela remíza v druhom stretnutí medzi Bragou a Unionom. Tieto dva celky budú bojovať o tretiu priečku a tým pádom Európsku ligu. Ak ale portugalský tím vyhrá v Neapole, môže aj postúpiť.

"Los Blancos" sú jediným stopercentným tímom tejto sezóny Ligy majstrov.

Braga - Union Berlín 1:1

Skupina D

Benfica - Inter 3:3

Benfica v doterajšom priebehu skupinovej fázy nezískala ani bod, no začala perfektne, keďže Joao Mário sa prezentoval tromi presnými zásahmi za úvodných 34 minút. Na dva z nich mu asistoval Tengstedt. Inter sa ale po zmene strán pustil do stíhacej jazdy. Postupne sa presadili Arnautovič, Frattesi a Sánchez, vďaka čomu bolo skóre vyrovnané.

Keďže v oboch dueloch skupiny D sa zrodili remízy, tak sa prakticky nič nezmenilo. Inter a Real Sociedad majú zhodne 11 bodov, vo vzájomnom stretnutí sa pobijú o prvé miesto. Salzburg je tretí a Benfica posledná.

Real Sociedad - Salzburg 0:0