Inter bez Škriniara a so zaspatým záverom. V semifinále ho čaká derby s milánskym AC

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Inter bez Škriniara a so zaspatým záverom. V semifinále ho čaká derby s milánskym AC

Inter sa môže radovať, čaká ho semifinále Ligy majstrov.
Inter sa môže radovať, čaká ho semifinále Ligy majstrov.Profimedia
Zverenci Simoneho Inzaghiho (47) síce nepredviedli žiadnu ofenzívnu parádu ani v odvete štvrťfinále Ligy majstrov, no napriek tomu si dokráčali po vytúžený semifinálový postup. Pre zranenie chrbta nemohol pomôcť domácim slovenský reprezentant Milan Škriniar (28).

Inter - Benfica 3:3 (1:1)

Góly: 14. Barella, 65. Martínez, 78. Correa - 38. Aursnes, 86. A. Silva, 90+5. Musa

Inter si priviezol z Portugalska dvojgólový náskok a od úvodu sa nikam neponáhľal. Takticky nadviazal na predchádzajúce stretnutie. Benfice dovoľoval málo a v 14. minúte z ojedinelého protiútoku sám udrel. Nicola Barella sa dostal k lopte v šestnástke, hodil si ju na ľavačku a krásnym obstrelom do pravého horného rohu nedal brankárovi žiadnu šancu.

S naplnením hodiny hry odpovedali hostia priamym kopom, ku ktorému sa postavil Grimaldo. Svojou ľavačkou mieril k ľavej žrdi a Onana predviedol výborný zákrok. Zverenci Rogera Schmidta boli s loptou na kopačkách aktívnejší a obliehali domáce pokutové územie. V 38. minúte boli odmenení presným zásahom. Sprava odcentroval do šestnástky Rafa Silva a našiel hlavu Aursnesa, ktorý prekonal Onanu.

Štatistika stretnutia
Štatistika stretnutiaFlashscore

"Nerazzurri" nechceli dopustiť žiadnu drámu. Po zmene strán v 66. minúte odviedol Dimarco skvelú prácu na ľavej strane, prudko odcentroval pred bránu, kde bol pripravený Martínez a Inter opäť viedol. Portugalský celok musel v tejto chvíli streliť tri góly. Ich akékoľvek postupové nádeje ale ukončil v 78. minúte striedajúci Correa. Uvoľnil sa v pokutovom území okolo trojice brániach hráčov a pravačkou, krížnou strelou k ľavej žrdi, zvýšil na rozdiel dvoch zásahov. 

Účastník Serie A predvádzal odlišný výkon v porovnaní s domácou súťažou, v ktorej čaká na víťazstvo päť kôl v rade. V stredu večer potreboval na tri góly tri strely do priestoru brány. Výbornú efektivitu znegoval nezvládnutý záver duelu. Najskôr v polovici 86. minúty hostia skórovali po štandardke Grimalda. Hlavou sa presadil Antonio Silva. V nadstavenom čase uzavrel konečný rezultát strelou z otočky Petar Musa.

Domáci aj napriek remíze oslavujú postup medzi štyroch najlepších tímov v Európe. O finále si zahrajú v derby proti mestskému rivalovi AC. Hrať sa bude 9./10. mája. Odvety sú na programe o týždeň neskôr 16./17. mája. S mužstvami z Portugalska natiahli sériu bez prehry na svojom trávniku už na osem stretnutí.