Semifinále na dosah. Inzaghi chce s hráčmi zabudnúť na ligovú krízu, Škriniar stále mimo

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Semifinále na dosah. Inzaghi chce s hráčmi zabudnúť na ligovú krízu, Škriniar stále mimo

Inter vstupuje do odvety s dvojgólovým náskokom.
Inter vstupuje do odvety s dvojgólovým náskokom.Profimedia
Simone Inzaghi (47) na predzápasovej tlačovej konferencii zdôraznil, že jeho mužstvo musí zabudnúť na nie úplne vydarené obdobie v talianskej Serii A. Klub má pred sebou totiž šancu, akú nemal od ročníka 2009/2010, keď Ligu majstrov ovládol.

Inter si po výbornom - taktickom výkone z prvého dejstva v Lisabone priviedol do domácej odvety dvojgólový náskok. V stredu večer bude veľkým favoritom na postup medzi najlepšiu štvoricu tímov. 

Minulotýždňové víťazstvo na pôde Benficy bolo jediným z ostatných ôsmich vystúpení talianskeho celku. Inzaghiho tím, ktorý sa v Serii A nachádza mimo pozíciu zaručujúcu Ligu majstrov v budúcej sezóne, prehral posledné tri domáce duely. Nestrelil ani gól.

Štatistika prvého stretnutia v Lisabone
Štatistika prvého stretnutia v LisaboneFlashscore

V pohárových súťažiach prežíva tím 47-ročného trénera úplne iné pocity a najmä predvádza odlišné výkony. Ak na svojom trávniku fatálne nezlyhajú, môžu sa tešiť na semifinálové derby s mestským rivalom AC Miláno.

"Sme si vedomí toho, že v pohári je naša situácia úplne iná než v lige. V domácej súťaži dosahujeme zlé výsledky, no z hľadiska výkonov to nie je zlé. Stále sa dostávame do šancí, čo je dôležité. Prehry sú minulosť. Je potrebné, aby sme sa maximálne koncentrovali na stredajší večer. Vieme, proti komu nastúpime. Čaká nás rozhodujúci a ťažký zápas," zdôraznil na tlačovej konferencii Simone Inzaghi. 

Inter si vybudoval v Portugalsku dvojgólový náskok
Inter si vybudoval v Portugalsku dvojgólový náskokProfimedia

Negatívna forma viedla k pochybnostiam o jeho ďalšom zotrvaní na lavičke "Nerazzurri". Čoraz hlasnejšie sa hovorilo o konci po prebiehajúcom ročníku. Do jeho konca sa musí s Interom pokúsiť vybojovať naprestížnejšiu súťaž, inak príde klub o množstvo financií. 

"Keď sa spätne vrátime do skupiny a pred súboj s Barcelonou, bolo to rovnaké. Taktiež pred Portom. Som na to všetko zvyknutý. Kým kritizujú mňa a nie mojich hráčov, som s tým v pohode. Je to súčasť mojej práce," reagoval na margo kritiky verejnosti.

Prehľad zápasu Inter - Benfica

Gazzetta dello Sport v týždni informoval, že Milan Škriniar nestihne ani odvetu. Slovenský reprezentant chýba prakticky mesiac. Neustále ho trápia problémy s chrbtom.